Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice 36:28 (16:14)

Celý první poločas přinesl vyrovnané skóre i hru. Naši házenkáři zpočátku drželi těsný náskok, který dokázali domácí otočit ve svůj prospěch díky sérii tří branek (ze 4:5 na 7:5 v 11.minutě). Naši házenkáři dokázali kontrovat stejnou gólovou sérií a otočit utkání ve svůj prospěch (7:8 v 16.minutě, 8:10 v 18.minutě). Plzeň ale znovu srovnala a až do 29.minuty pak bylo utkání znovu zcela vyrovnané a to především díky výborně hrajícímu Jirkovi Boučkovi. Navíc jsme pak měli za stavu 14:14 výhodu přesilové hry. Ta se nám ale vůbec nedařilo a naopak soupeři přinesla dvě branky a poločasové vedení 16:14.

Druhý poločas se nám nevydařil. Plzeň si dokázal udržovat 2-3brankové vedení, které jsme ve 39.minutě dokázali snížit na rozdíl jediného gólu (21:20). Úsek mezi 40.-45.minutou pak Plzeň vyhrála poměrem 5:1 a získala tak svoje nejvyšší vedení v utkání (26:21). Lovci dokázali snížit na rozdíl čtyř branek 28:24, ale pětibranková série Plzně nám definitivně sebrala veškeré naděje (33:24 v 55.minutě). Zápas se pak již jen dohrával, aby domácí nakonec zvítězili rozdílem osmi gólů 36:28.

Ve druhé půli se nám vůbec nedařilo v obraně, dvacet inkasovaných branek je přeci jen hodně, i když v útoku jsme dokázali vstřelit gólů dvacetosm. To na venkovní utkání rozhodně není málo. Bohužel jsme nedokázali zabránit soupeři v útočné fázi zakončovat a k tomu se přidaly i naše technické chyby.

O víkendu tedy mají naši házenkáři vzhledem k dnešní předehrávce volno, další utkání sehrají na palubovce Kopřivnice v neděli 25.října od 17hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Druhá část zápasu se mi hodnotí mnohem hůř než ta první, v níž jsme dokázali plnit taktické pokyny a byli jsme důslednější v obraně. S nástupem do druhého poločasu jsme hlavami nebyli přítomni. Udělali jsme spoustu chyb na naší levé straně v obranné části, které jsme původně chtěli využít. Bohužel jsme na této straně udělali nejhrubší chyby. Navíc když jsme prohrávali o čtyři, pět branek, tak jsme se snažili rychle zakončovat, z čehož vyplynulo osm technických chyb v přihrávkách na pivota, což myslím rozhodlo utkání."

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc 1, Landa 5, Havel 2, Sýkora 3, Motl 2, Bouček 8/1, Jelínek 1, Barth, Semerád, Malý 6

7m hody: 3/2 – 2/1, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Pavlát, Točík, diváků: 586.

Lucie Kantůrková