4. kolo extraligy: HK FCC Město Lovosice – HCB RONAL Jičín, sobota 18 hodin

Je dopředu jasné, že letošní extraligu mohou rozhodovat maličkosti. Při vyrovnanosti týmů to může být zranění jednoho z klíčových hráčů nebo jakékoliv vychýlení z obvyklé herní rovnováhy. Na naše Lovce se štěstí v úvodu sezóny příliš neusmálo. Po utkání s Brnem byl distancován Václav Klimt, jemuž Disciplinární komise ČSH udělila tvrdý 3měsíční trest za faul na brněnského Radka Mráze. Již předtím se zranil Dominik Miko a v posledním zápase ve Frýdku-Místku utrpěl zlomeninu kůstky na ruce další hráč ze spojkového řadu Pavel Chroustovský. Lovci tak rázem přišli o tři spojky.

Není to sice záviděníhodná situace, ale rozhodně také ne příležitost k pláči nebo alibismu. Náš kádr čítá 16hráčů a ti, co mohou k zápasům nastoupit, mají šanci dokázat, že v Lovosicích házenou hrát umíme i v ne zcela kompletní sestavě. Možnost prokázat toto tvrzení budeme mít proti týmu, který zatím v extralize nepoznal hořkost porážky a vede tabulku soutěže.

Tým Jičína, který v posledním ročníku o jeden bod neproklouzl do osmičky týmů v play-off, chce letos znovu mezi elitní házenkářské celky. To dokazuje i jeho předsezónní cíl, kterým je postup do play-off. K tomu má Jičínu pomoci také příchod velmi zkušeného hráče na post pravé spojky Ondřeje Šulce, který se vrací po dlouholetém angažmá v zahraničí. Ten očekávání vedení klubu i extraligových expertů zatím plní na jedničku, když je nejlepším střelcem týmu s 19ti úspěšnými zásahy.

Jičín, jak jsme již psali výše, Jičín má na svém kontě plný počet bodů za 3 výhry. Nejprve si doma poradil s loňským nováčkem Litovlí 25:19, venku porazil Zlín 21:17 a v posledním kole si vyšlápl na posledního Mistra z Plzně poměrem 24:20. Toto utkání bylo pozoruhodné i tím, že Jičín soupeři nedovolil posledních 15minut zápasu vstřelit branku a otočil tak nepříznivý vývoj 18:20 na konečných 24:20 ve svůj prospěch.

V loňské sezóně jsme se s Jičínem střetli dvakrát v základní části, ve 4.kole jsme předvedli jeden z našich zápasů „prvních poločasů" a po vítězné první půli 11:7 jsme celkově podlehli 18:19. V jarní odvetě jsme doma již nezaváhali a sice nikterak přesvědčivě, ale zvítězili jsme o dvě branky 26:24.

V zápase s Jičínem padá všeobecně velmi málo branek, soupeř se opírá o dobrou obranu v kombinaci s brankáři a proto má celkové skóre ze tří utkání 70:56. Padesátšest obrdžených branek je přitom vůbec nejméně ze všech týmů soutěže.

Jak vidí sobotní střetnutí trenér našich Lovců Vladimír Šuma? „Postihla nás podobná situace jako Jičín v loňské sezóně. Potýkáme se se zraněním dvou našich hráčů, k tomu se přidal ještě disciplinární trest pro Václava Klimta. Takže do zápasu jdeme bez tří házenkářů, kteří se pravidelně objevují v základní sestavě. Nicméně toto se může v házené přihodit a já si myslím, že máme dostatek kvalitních hráčů na to, abychom utkání doma zvládli. Proti nám nastoupí veli kvalitní soupeř, o čemž vypovídá i jeho současné postavení v tabulce. Hra Jičína je založena na vysunuté obraně a velmi dobré ofenzivní spolupráci mezi hráči menšího vzrůstu. Je velmi silný ve hře jeden na jednoho a má nekompromisní přechod do rychlého protiútoku," prozrazuje k soupeři trenér našich házenkářů.

Z výše uvedeného je zcela jasné, že v sobotu se naši Lovci rozhodně neobejdou bez vaší podpory. Nenechte je v boji samotné a přijďte je povzbudit do haly Chemik, utkání se hraje o hodinu později než bývá zvykem a to v 18 hodin (sobota 26.9.).

Základní informace o soupeři HBC Ronal Jičín www.hbcjicin.cz

Příchody
Ondřej Šulc, návrat z Francie, pravá spojka, narozen 21. listopadu 1983, 193 cm, 93 kg
Martin Loskot, z Talentu M.A.T. Plzeň, střední spojka, 10. dubna 1991, 180 cm, 78 kg

Odchody
Jan Vocásek, ukončení kariéry, spojka

Realizační tým

Aleš Babák, trenér, 10.listopadu 1974
Petr Babák, trenér, 28. srpna 1963
Petr Kynčl, vedoucí týmu, 9. června 1965
Richard Zachoval, doktor, 22. srpna 1969

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016?
Základním cílem je postup do play-off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016
2 900 000 korun.

Lucie Kantůrková