Do play off postoupily nejlepší čtyři kluby, mezi kterými ani letos nechybělo družstvo .A.S.A. Sport Judo Litoměřice. Los pro Litoměřické nebyl příliš příznivý v semifinále totiž nastupovali proti největšímu favoritovi soutěže USK Praha, který obhajoval loňský titul, a na finále v domácím prostředí se dobře připravil.

Rovněž celek .A.S.A. Sport Judo nastoupil do utkání v nejsilnější sestavě a trenéři věřili, že může favorita potrápit. Borci z USK Praha se však o finále nenechali připravit a celkem hladce Litoměřičany porazili 5:1. Za litoměřický tým dokázal skórovat pouze Milan Randl v hmotnosti do 90 kg.

Neporažený z tohoto duelu odešel také Jiří Pokorný do 81 kg, když udržel remízu. Tým Sport Judo poté čekal, stejně jako v minulé sezoně, boj o bronz. Dalším finalistou se stali domácí judisté ze Sokola Vršovice, kteří porazili v druhém semifinále tým JC Liberce v poměru 4:2.

„Naši borci se museli z porážky rychle oklepat, protože hned po semifinálových bojích následovalo utkání o bronz. Úvod proti Liberci vyšel litoměřickým borcům skvěle. V nejlehčí kategorii do 60 kg remizoval David Hozák, což bylo pro vývoj utkání velmi důležité. Ještě lépe si vedl David Vodička do 66 kg, když dokázal soupeře vyprovodit ze žíněnky ještě před časovým limitem.

Vedení 1:0 se nám však nepodařilo udržet, Martin Stalmacher do 73 kg bohužel svůj zápas prohrál. V dalším utkání do 81 kg k naší radosti exceloval Jirka Pokorný a ve velmi krátkém čase ukončil zápas krásným hodem. O navýšení vedení úspěšně usiloval slovenský reprezentant Milan Randl, a poměr 3:1 už byl pro nás velice nadějný.

Liberec však utkání ještě zdramatizoval, Jurčík prohrál s libereckým Matyjaszkem a snížil stav na 3:2. V posledním zápase nad 100 kg nastoupil Libor Uhlík proti zkušenému bývalému reprezentantovi Brožkovi. Libor nenechal nic náhodě a krásným hodem na ippon rozhodl o tom, že máme opět cenné bronzové medaile,“ uvedl radostnou zprávu trenér Václav Červín.

Finálové utkání se poté přesunulo do haly na Folimance, kde bylo vše připraveno k poslednímu zápasu a vyhlášení výsledku. Vítězem extraligy pro rok 2011 se stali judisté USK Praha, kteří porazili Sokol Praha Vršovice 4:2.

Je třeba připomenout, že za litoměřický klub v sezoně 2011 nastupovali do 60 kg David Hozák a Miroslav Lorenc, do 66 kg Jaroslav Stalmacher a David Vodička, do 73 kg Martin Stalmacher, Tomáš Klinec a Alex Šparuk, do 81 kg Jiří Pokorný a Jakub Hanek, do 90 kg Milan Randl a Dušan Hegedus, do 100 kg Pavol Jurčík (všichni SVK), v hmotnosti +100 kg Libor Uhlík a Josef Pulgret. Oddíl děkuje za výraznou podporu firmě .A.S.A. servise for the future.

Václav Sedlák