Navíc pro Doškovou nebylo mistrovství republiky obyčejným závodem, nýbrž nominačním turnajem na červencové mistrovství světa v Lipsku. Mistrovství je nově jen jeden turnaj a vítěz je prohlášen mistrem republiky. Body z Českého poháru se nezapočítávají. Litoměřická Došková ale roli favoritky zvládla a prohrála až v semifinále s pozdější vítězkou Michaelou Pěchovovou z Dukly Praha. Bronzovou seniorskou medailí si prodloužila svou zatím nejúspěšnější sezonu o mistrovství světa, které bude odměnou za celoroční práci.

V mužské kategorii šel s ambicemi na stupně vítězů Michal Čupr. V jarní části náročného turnajového programu dokázal zvítězit na dobře obsazených domácích planších a také si z Paříže dovezl svůj nejlepší výsledek ze Světového poháru. V Uherském Hradišti opět dokázal, že je kordovou extra třídou.
Po kolikáté v sezoně ho ale zastavil „muž z Ria" Jiří Beran. Konečné 15. místo nekoresponduje s Michalovou formou. „Měli se setkat až v boji o příčky nejvyšší," posteskl si trenér Jiří Suchý.

Dalším šermířem na planši, který reprezentoval Litoměřice, byl Tomáš Krajsa. Kordista Slavoje skončil o eliminaci dříve než Čupr, tedy přibližně v polovině pole.

Junior Jan Stehlík, nemaje potřebný počet bodů na účast v kordu, se vydal na mistrovství v cvičné zbrani -fleretu. Ostravská hala mu však nepřinesla kýžené vavříny a vybojoval 14. místo.

Litoměřičtí bojovali i v soutěži družstev. Za Slavoj nastoupili Michal Čupr, Tomáš Krajsa, Jan a Jaroslav Stehlíkovi. Cílem bylo dostat se mezi prvních osm, protože první osmička šermuje o každé umístění. Aby tento úkol splnili, muselo si ve vyřazovacích bojích družstvo Slavoje poradit s mladým ambiciózním týmem SC Praha Letňany.
Pražané se své šance na dobrý výsledek nechtěli jen tak vzdát a do poslední chvíle výborným aktivním šermem drželi naději na postup mezi posledních osm družstev. Čupr ale nepřipustil překvapení a vydřeným vítězstvím zajistil litoměřickému týmu postup mezi posledních osm. Do čtyřky vedla cesta pouze přes favority celého turnaje. Olympionik Jiří Beran a reprezentanti Pavel Pitra a Martin Čapek tvořili tým, který svou nespornou kvalitou převyšoval ostatní. Přes porážku šermíři Slavoje Litoměřice zanechali velmi dobrý dojem.
V posledním duelu Čupr přesvědčivě zvítězil 13:5 nad Pitrou, čímž celé utkání zdramatizoval. Celkově pak družstvo Slavoje skončilo osmé.

Čupr komentoval vystoupení jednoznačně: „Každý si během celého dne vybral slabší chvilku, a naopak všichni předvedli, jak umí šermovat. Honza Stehlík si například veze domů velmi cenný skalp v podobě vítězství nad mistrem Evropy Jakubem Jurkou z Olomouce. Tomáš Krajsa se zase vytáhl s Jirkou Beranem, s kterým odšermoval vyrovnaný zápas."

Litoměřický šerm má potenciál se prát i o medaile. K tomu potřebuje nejen návrat zraněného Ondry Strnada, ale i účast šermířů v turnaji jednotlivců. Družstva jsou nasazována podle výsledků z individuálního turnaje, a pokud jeden člen družstva v jednotlivcích nestartoval, nastupuje tým už v prvních eliminacích proti favoritům. „Cesta na bednu vede přes pravidelnou a bodovanou účast na turnajích v průběhu celé sezony. Napříště se musíme potkat s reprezentačním týmem až ve finále," dodal předseda oddílu Jiří Suchý.

Jaroslav Stehlík