„Na soutěžích se nám dařilo. Děti si vyplavaly mnoho medailí a ještě větší množství osobních rekordů, které jim dávají naději pro účast na jejich vrcholných akcích," prozradil jeden z litoměřických trenérů Štěpán Šetek.

Starší žáci soutěžili v Chomutově, kde se nejvíce dařilo Denisovi Ševčíkovi, který se stal trojnásobným přeborníkem kraje v disciplínách 100, 200 metrů motýlek a 1500 metrů volný způsob. Dalším přeborníkem se stal Šimon Petrovič na 200 metrů znak. Zvítězit se povedlo také Anetě Kutzlerové na 400 metrů volný způsob.
Dařilo se i ostatním litoměřickým plavcům. Na stupně vítězů se prosadili: Tereza Dieneltová, Marie Zikmundová, Barbora Šantinová, Simona Doubravská, Tomáš Helcl a Radim Šebl.

Mladší žáci měli svoji kvalifikaci v Rumburku. „I zde jsme měli početnou a úspěšnou výpravu. Krajskými přebornicemi se stala Anežka Součková na 50 a 100 metrů motýlek a Michaela Plašilová na 50 metrů motýlek. Na stupně vítězů se prosadily také Adéla Chalupová, Markéta Málková a Nela Guderová," dodal Šetek.