Mistrem České republiky se v kategorii mladšího dorostu stal Vojtěch Netrh. V disciplíně 200 metrů prsa si doplaval pro zlatou medaili časem 2:24,01 min. "Je to doposud největší úspěch klubu, protože jsme první místo v dorosteneckých mistrovských soutěžích ještě nikdy nezískali. Vojta navíc přidal bronzovou medaili na poloviční trati. V obou disciplínách si velmi výrazně zlepšil osobní maxima a potvrdil limity do reprezentace České republiky mladších dorostenců. Čtvrtý skončil v prsařském sprintu na 50 metrů. Ve všech třech disciplínách tedy postoupil do finále a bojoval zde s nejlepšími dorostenci republiky. Desátý skončil ve své doplňkové disciplíně 400 metrů polohový závod," prozradil trenér a předseda PK Štěpán Šetek.

Do první desítky se probojovala také Tereza Zikmundová ve své hlavní disciplíně 200 metrů motýlek. Po odhláškách soupeřek se dostala až do finále, kde skončila na osmém místě.

S kariérou se loučil prsař Daniel Vach. V obou disciplínách, na které se nominoval, tedy 50 a 100 metrů prsa, si vytvořil osobní rekordy a skončil na 12. a 13. místě.

Litoměřičtí účastníci MČR v plavání. Zleva Adéla Kurcová, Tereza Zikmundová, Vojtěch Netrh, Daniel Vach a trenér Štěpán ŠetekZdroj: archiv PK Litoměřice

Litoměřičtí účastníci MČR v plavání. Zleva Adéla Kurcová, Tereza Zikmundová, Vojtěch Netrh, Daniel Vach a trenér Štěpán Šetek. Foto: archiv PK Litoměřice

V Podolí soutěžila také Adéla Kurcová. Kvalifikovala se do disciplín 50, 100, 200 a 400 metrů volný způsob a skončila na 13. až 16. místě. "Těmito závody jsme ukončili sezonu, která byla pro náš klub nejúspěšnější v historii. Devatenáct litoměřických plavců se kvalifikovalo na své vrcholné soutěže (mistrovství ČR, letní olympiádu dětí a mládeže a poháry 10 a 11letého žactva - pozn. red.) a podařilo se nám na nich získat celkem pět medailí. V další sezoně bychom tuto bilanci rádi ještě vylepšili," shrnul Šetek.

"Tyto úspěchy nejsou jen odměnou pro plavce, ale také pro jejich trenéry, kteří nad nimi po celý rok stojí a pomáhají jim k dosažení lepších výsledků. Rád bych poděkoval všem, kteří se na chodu našeho klubu podílejí a věnují svůj volný čas dětem. Jmenovitě chci poděkovat Ivetě Průšové, bez které by Plavecký klub Litoměřice nemohl existovat," dodal.