Litoměřický oddíl vyslal do bojů šest svých zástupců a všichni si přivezli medaile. V kategorii r. 2002 2003 reprezentovala Litokan ve váze do 38 kg Ema Fröhlichová, která svým soupeřkám nedala šanci a stala se tak s přehledem krajskou přebornicí pro rok 2012.

V kategorii mláďat dále ve váze do 27,4 kg zastupovali Litoměřice Jiří Učík a Michael Beran. Učík vyhrál svoji skupinu a Beran byl v té své druhý. Oba postoupili do bojů o finále, kde se utkali mezi sebou. V souboji byl o něco šťastnější Beran, jeho soupeř tak skončil třetí. Beran byl úspěšný i ve finálovém souboji a stal se dalším přeborníkem.

V kategorii tzv. koťat (r. 2004 2005) nastoupili ve váze do 32,8 kg Šimon Fröhlich a Jakub Löwy. Díky systému dvou skupin se každý ocitl v jiné části. Fröhlich svoji skupinu vyhrál a Löwy, který byl zdravotně indisponován, skončil ve své druhý. V boji o finále byl úspěšnější Fröhlich, který posléze přesvědčivě zvítězil i ve finále krásným hodem na ipon. Druhý litoměřický borec si za svůj statečný boj odvezl bronzovou medaili.

Matyáš Vaňhát pak v kategorii koťat do 40,2 kg přes téměř dvouměsíční tréninkový výpadek prokázal své schopnosti a bojovnost a stal se zaslouženě čtvrtým letošním přeborníkem Ústeckého kraje.

Zisk čtyř titulů a dvou třetích míst svědčí o dobré práci trenérů Litokanu a DDM Rozmarýn Litoměřice. Velký dík tedy patří Jaroslavu Slabému a Květě Veselé.

Radek Löwy