„Na tuto soutěž si vybojuje postup 32 plavců do každé disciplíny na základě výsledků z krajských přeborů. A tak velký počet zástupců litoměřický plavecký klub ještě neměl," těší hlavního trenéra a předsedu Plaveckého klubu Litoměřice Štěpána Šetka.

Už tento samotný fakt je pro nás velkým úspěchem, i když na medaile jsme letos nedosáhli. Někteří naši plavci k nim měli ale velmi blízko a věříme, že to pro ně bude dostatečná motivace do další práce, aby se nadále zlepšovali a třeba v pozdějších letech dostali na stupně vítězů také."
Kategorie 14 – letých žáků měla svoje MČR v Pardubicích, kde litoměřické plavání hájil Šimon Petrovič. Z pěti kvalifikovaných startů si vytvořil tři osobní rekordy a nejlépe skončil 19. na 200 metrů znak.

Třináctiletí žáci měli svůj vrchol v Ostravě.
„Zde už jsme se dokázali probít do první desítky. Zasloužila se o to Aneta Kutzlerová v závodě na 100 metrů znak, kde skončila pátá, což byl posun oproti kvalifikaci. Desátá ještě skončila na dvojnásobné trati," prozrazuje Šetek.

V Ostravě závodili také Tomáš Helcl, Barbora Šantinová a Tomáš Pršala. Všichni si zlepšili osobní maxima a končili okolo dvacátého místa, což byl rovněž posun oproti jejich kvalifikovaným pozicím.
Dvanáctiletí žáci měli šampionát ve Zlíně. Tam se dařilo nejlépe Denisovi Ševčíkovi. Skončil šestý na 200 metrů motýlek a osmý na poloviční trati. Plavecký klub zde ještě reprezentovali Tereza Dieneltová, Marie Zikmundová, Radim Šebl a Filip Musil.

„Každý se ze Zlína vracel s minimálně jedním osobním rekordem a dalšími zkušenostmi, které v budoucnu jistě zúročí," věří Štěpán Šetek.