Na triatlety čeká silniční Kocourkovský triatlon, a to ve stejnojmenné vísce pod Milešovkou.

V porovnání s minulou sobotou, kdy se v rámci Krále závodilo při terénním triatlonu v Terezíně, se sice nyní jedná o triatlon klasický silniční, ovšem pořadatelé upozorňují, že výrazně vhodnější bude patrně využití spíše trekingového či dokonce horského kola.

„Důvod je prostý, letošní zima si s některými úseky silnic ve Středohoří pohrála opravdu velmi zle, na trati jsou tak bohužel značně poškozená místa, která by silničním speciálům mohla dost ublížit. Pravděpodobnost defektu plášťů či ráfků je velmi vysoká. V jednom místě jde bohužel o sjezd, kde je rychlost nejvyšší,“ uvedl k tomu šéf akce František Vondra z Lovosic.

Podle jeho dalších slov může být ideální volbou třeba horské kolo obuté do úzkých hladkých plášťů.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bude zítra bezesporu zajímavé, jak se s těmito nástrahami závodníci vypořádají.

Stejně jako naposledy v Terezíně organizátoři očekávají účast cca šesti desítek obojživelníků (vloni závodila padesátka borců), kteří se do vody Milešovského rybníka vnoří při startu triatlonu ve 14 hodin odpoledne, aby zde na plaveckém úseku 200 m závod zahájili.

Poté následuje zvlněných 17 km trati kola na dvou totožných okruzích a triatlon končí 5 km silničním během.

Nejlepší borci zvládají trať závodu v čase blížícím se jedné hodině.

Svá loňská vítězství by měli obhajovat Tomáš Kozel (TT Slavia Praha, již trojnásobný historický vítěz závodu), který vloni triatlon „prolétl za 1:00:15 hod., a mezi ženami Jana Svobodová (z KCR Roudnice nad Labem).

Informace jsou na stránkách: www.kralstredohori.cz. Klání je určeno každému, kdo si chce triatlon, byť jen jako nováčkovský test, vyzkoušet. Přihlásit se je možné i v místě startu v den konání závodu (Kocourovská hospůdka do 13.30.)