„Dařilo se nám skutečně velmi dobře. Skupina zkušenějších závodníků vyrazila do německého Sprembergu, kde jsme se zúčastnili jako hosté společně se čtyřmi dalšími českými oddíly turnaje pořádaného pro oddíly místní části Saska. Naši borci na turnaji získali osm medailí, což nás v celkovém hodnocení oddílů posunulo na třetí místo a odvezli jsme si tak i pěkný pohár," prozradil trenér Tomáš Vytlačil.

Turnaj byl kvalitně obsazen a systém soutěže byl postaven tak, že každý závodník nastoupil ve své váhové kategorii ke čtyřem až pěti utkáním, aby prokázal své kvality pro dosažení místa na stupních vítězů.

„Nejlépe se dařilo Vaškovi Nováčkovi a Ivanovi Tomkovi, kteří získali po čtyřech výhrách zlaté medaile. Po neméně kvalitních výkonech, ovšem s jedním zaváháním vybojovali stříbrné medaile Honza Vokál, Patrik Gabštůr, Lukáš Rúža a Jakub Venhoda.

Bronzy se dvěma vyhranými utkáními získali Tomáš Vokálek a Petr Gregor. Těsně pod stupni vítězů pak skončili Sebastián Zich a Ivan Husák. Oba bojovali statečně, ale na medaili to tentokrát nestačilo. Naši závodníci ukázali, že se mohou úspěšně rovnat nejen s konkurencí u nás, ale i v zahraničí. Děkuji i rodičům za jejich podporu, bez které bychom takovýchto výsledků mohli těžko dosáhnout."

Druhá skupina litoměřických závodníků vyrazila na Velkou cenu města Louny. I na tomto turnaji se ukázali v nejlepším světle a prokázali kvalitní přípravu. Na turnaj vyrazilo 12 závodníků a hned 9 vystoupilo na stupně vítězů.

Zlato vybojovala Karolína Koldová. Na stříbro dosáhli Marie Macková, Adam Chmelík, Šimon Veis, Daniel Bayer, Ondra Vágner a Richard Kutnar. Bronzovou medaili ještě doplnil Adam Bayer a Patrik Simon. Těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě skončil Karel Drahorád a Jakub Kalina. I pro menší závodníky je to povzbuzení do dalšího tréninku. „Věříme, že na tyto výsledky navážou i naši starší závodníci, kteří budou hájit barvy Sport Judo na MČR družstev, které se koná v sobotu 26. října v Kalich Aréně v Litoměřicích."