Jak je křídlo BK Armex Děčín spokojené s výkony týmu v letošní sezoně?

Letošní ročník je oproti minulému zase o něco vyrovnanější. Začátek soutěže se nevyvíjel zcela podle našich představ, zejména hluboko záporná bilance s týmem pražských sov, jak v lize, tak v nadstavbové části AAC, zabolela. Poslední zápasy základní skupiny ligy i začátek A1 jsme ovšem zvládli na výbornou. Od toho se odvíjí i momentální relativní pohoda v týmu.

Jaké jsou cíle týmu ve zbytku ročníku?

Cíl je jasný vydržet konzistentní v našich výkonech, příkladně plnit herní plán, navázat na kvalitní projev z posledních zápasů a přetavit úsilí z tréninků v další výhry, které nám zajistí co nejlepší výchozí pozici pro play off.

Zřejmě životní utkání v Kooperativě NBL jste odehrál proti Kolínu, kterému jste nestřílel sedm trojek.

Na to budu vzpomínat dlouho, pozitivně a lehce nevěřícně. Že trefím sedm trojek z devíti pokusů by mě ani ve snu nenapadlo, ale v tu chvíli bych to trefil snad i poslepu. Je to skvělý pocit, když vzplaneš, věříš si na netradiční palebné pozice a téměř vše skončí košem. V tom tkví naše síla, u nás se může zbláznit téměř kdokoliv, nemusí to být naši výsostní střelci, na které se soupeř poctivě připravuje, můžou to být bodově subtilněji prosazující se hráči, Za poslední zápasy musím vyzdvihnout Páju Grunta, Lukáše Feštra, kteří zaznamenali 24, resp 25 bodů a vedli nás k důležitým vítězstvím.

Mladší bratr Kuba dostal pozvánku na Basketbalové naděje a dlouhodobě patří k nejlepším hráčům ročníku 2004, sledujete jeho kariéru?

Jakub má kvalitně našlápnuto, stojí za tím i bezbřehá podpora celé rodiny, která se basketbalem baví, žije jím, dělá ji nesmírně šťastnou, a my jsme na to patřičně hrdí. Jsme hrdí na výtečnou práci trenérů, činovníků, kvalitní zázemí klubů, ve kterých máme možnost se pohybovat a basketbalově růst. Jakub je obklopen správnými lidmi, díky basketbalu cestuje, poznává nové kamarády, má spoustu zážitků, je to jeho životní styl. Nasměrovaný je správně, podpory má hojně, pokud nepoleví a bude-li jeho volba basketbalem se živit, bezesporu ho čeká zajímavá kariéra.

Jan Šotnar