Na setkání a společné cvičení s hlavním evropským instruktorem přijelo o minulém víkendu do Prahy opět velké množství karatistů ze všech klubů republiky. Mezi nimi nechyběli ani žáci Jana Steklého z klubu Karatedó Steklý, jehož výprava z regionu čítala čtyřicet účastníků.

Cvičenci byli rozděleni do dvou velkých skupin, pro každou si Shihan připravil tři vydatné a zajímavé tréninky. I přes svůj vysoký věk (72) neváhal předvést bravurní techniku, stále dobrou fyzickou kondici a s neodmyslitelným elánem dokázal z každého během cvičení dostat maximum. Nejenže se účastníci přiučili správnosti technik karate, konfrontovali své umění s lidmi z jiných oddílů, ale hlavně si opět sáhli na dno svých fyzických možností a společně vzdali hold nejvyššímu instruktorovi.

Součástí semináře byl také mezinárodní turnaj smíšených družstev Gichin-Cup a zkoušky na STV dan (černý pásek). O tento mistrovský stupeň se ucházel i jeden ze žáků Jana Steklého (4. dan JKA), přičemž absolvoval úspěšně, a tak je nositelem stupně 2. dan.

„Tímto se letošní seminář stal pro několik z mých žáků jistým milníkem na cestě karate, vrcholem, ke kterému směřujeme již od bílého pásu, avšak po jehož překročení je nečeká o nic méně práce a objevování ještě vyšší hory ke zdolání.

Ale je to jistě úspěch. A za něj vděčí především svému velkému tréninkovému úsilí. Po energií nabitých trénincích, hodinách překonávání se a snahy, ale i veselých zážitcích, jsme se vrátili zpět do svých dojo zkušenější a bohatší o vědomosti a také s velice příjemným pocitem ze cvičení. Ačkoliv pro mnohé nastane další setkání se shihanem Ochi až znovu za rok, již teď se na něj určitě všichni těší," dodal po skončení víkendového semináře spokojený Jan Steklý.