Tento turnaj je pro věkovou kategorii dorostenců. V Grazu startovalo osmnáct států. Proto má tento turnaj vysokou kvalitu a není lehké se prosadit.

Startovaly zde i silné reprezentace jako je např. Brazílie a Rusko. Ve starším dorostu zlatou medaili vybojovala Petra Hájková ve váze do 70 kg. „A výsledek jako hrom byl na světě. Všechny své soupeřky dokázala porazit před časovým limitem. Petra má v poslední době vynikající formu, před čtrnácti dny získala mistrovský titul ve starší kategorii juniorek a kvalitu potvrdila i v Rakousku. Doufejme, že jí to vydrží co nejdéle," přeje si trenér David Lorenc.

Ve starším dorostu startovali ještě dva další judisté SJ Litoměřice Žaneta Kropáčová ve váze do 57 kg a Adam Vojta ve váze do 90 kg. Ti ale nedokázali projít úvodními koly. V mladším dorostu ve váze do 42 kg mělo Sport Judo dvojí zastoupení Matyáše Bartoně a Jana Svobodu. Svoboda dokázal projít až do semifinále, v kterém však nestačil na rakouského závodníka, a tak musel bojovat ještě o bronzovou medaili.

Z druhé strany pavouka startoval Bartoň, který hned svá úvodní utkání prohrál a musel absolvovat opravné boje. V těch se mu už dařilo podstatně lépe a postupně vyřadil závodníky z Německa a Rumunska a dokráčel až k boji o bronz.

Už bylo jasné, že v této kategorii bude mít Sport Judo druhou medaili, protože v utkání proti sobě nastoupili právě tréninkoví partneři Svoboda s Bartoněm. Zápas byl velmi vyrovnaný, ale nakonec po chybě Bartoně zvítězil a bronzovou medaili získal Svoboda. Oba dva závodníci zaslouží pochvalu, protože se dostali do bojů o medaile.

Posledním zástupcem litoměřického klubu v turnaji byl Martin Svoboda ve váze do 60 kg. Nestačil v prvním zápase na italského závodníka, který zvítězil velmi těsným rozdílem.