El Jafar (12 let) soutěžil ve dvou disciplínách kicklight a lightcontact cadets I. ve váhové kategorii do 32 kg. Nejprve nastoupil v lightcontactu ve čtvrtfinále proti místnímu bojovníkovi. Ve vyrovnaném zápase prohrál těsně na body a skončil bez medaile. V kicklightu se utkal opět ve čtvrtfinále se stejně starým Srbem. „V prvním kole El zaspal, ale ve druhém zabral a soupeřův drobný bodový náskok stáhl. Zejména přesné a stále se opakující lowkicky jej bodově posouvaly za vítězstvím. Těsně před koncem vedl 2:1 na body, ale soupeř posledním kopem dokázal vítězství zvrátit na svou stranu. Ve vypjatém a pohledném zápase jsme prohráli 1:2 na body, takže se El neumístil. Předvedený výkon byl ale jeho nejlepší v sezóně," poznamenal Vít Masopust.

Mahammad Jafar (15 let) startoval také ve dvou disciplínách kategorie Cadets II. do 52 kg. V lightcontactu narazil ve čtvrtfinále na domácího bojovníka. Ve vyrovnaném zápase byl soupeř přece jen aktivnější a na každou přesnou kombinaci odpovídal. Jafar sice měl tlak, ale soupeř bodoval (0:3 na body). „Ve druhé disciplíně kicklight se Miky utkal v osmifinále s Maďarem. Toho jasně porazil na body a postoupil do čtvrtfinále, kde ale čekal další marný boj s maďarskými rozhodčími. Utkal se totiž z místním borcem. Od začátku byl Miky jasně lepší, aktivnější a trefoval více přesných úderů. Přesto rozhodčí bodovali jen soupeři. Celý zápas jsme bodově jasně prohráli, i když jeho průběh byl úplně jiný."

První medaile

Vojtěch Modra (15 let) bojoval v kategorii Cadets II. do 57 kg. Nejprve nastoupil do lightcontactu, kde se utkal ve čtvrtfinále s reprezentantem Maďarska. Ten měl dobrý pohyb, ale Modra jej předcházel a včas reagoval na jeho útoky. Zápas vyhrál 3:0. V pohledném semifinále po pěkných výměnách z obou stran nakonec prohrál s dalším domácím bijcem a vybojoval bronz.

V další kategorii kicklight postoupil po zranění soupeře do semifinále, kde čekal slovenský protivník. Lovosický kickboxer předvedl dobrý výkon plný pohledných technik. Slovák pozorně vyčkával a bodoval z následných protiútoků. Zápas nakonec i vyhrál 3:0, ale i v této disciplíně bral Modra bronz.

Barbora Marešová (18 let) nejprve nastoupila v disciplíně lightcontact juniorek do 55 kg, kde měla velmi těžký los. „Do cesty los postavil hned tři Maďarky, a tak po zkušenostech z místními rozhodčími jsme nepočítali s nějakým úspěchem. Štěstí nám ale docela přálo. Hned první soupeřka sice k zápasu nastoupila, ale ještě před začátkem vzdala pro vyčerpání z předešlého zápasu.

V semifinále Barča od začátku jasně dominovala, ale rozhodčí stále viděli zápas nerozhodně. Ve druhém kole Barča dvakrát trefila přesný frontkick na břicho a mysleli jsme, že je po zápase. Maďarka to ale rozdýchala a chtěla pokračovat. Barča přidala přesný frontkick přímo na hlavu, trefila přesně a soupeřce zlomila nos. Ve finále bojovnice šetřily kombinacemi a čekaly na chybu. Zápas byl vyrovnaný a prohráli jsme ho těsně 1:2 na body. Barča vybojovala krásnou stříbrnou medaili," těšilo Masopusta.

Ve druhé disciplíně kicklight juniorek do 55 kg Marešová ve čtvrtfinále podlehla reprezentantce Bosny a Hercegoviny po vyrovnaném průběhu těsně na body.

Zlato

Stanislav Godla (38 let) startoval ve dvou polokontantních disciplínách do 94 kg. V lightcontactu postoupil přímo do finále, kde čekal Tóth. Ten měl v publiku obrovskou podporu, ale lovosický borec jej od první vteřiny prakticky k ničemu nepustil a jasně ho přejel rozdílem třídy.

V kicklightu se v semifinále utkal Godla s Hargitaiem. V prvním kole trochu zaspal. Maďar čekal na jeho útoky a nechal se vždy jednou kombinací trefit a sám pak vracel dvě. V prvním kole takto jasně nabodoval ve svůj prospěch. „Ve druhém a třetím kole Standa zabral. Celý tým ho povzbuzoval a hnal dopředu. Soupeře prakticky k ničemu nepustil. V obrovském a neustávajícím tlaku ho zasypával zejména přesnými boxerskými technikami. Byl to ale doslova boj s větrnými mlýny, neboť dva maďarští rozhodčí si prostě naše vítězství nepřáli. Průběh jejich bodování byl takový, že z kombinace, kde Standa trefil přesně a jasně několik úderů, vznikl u nich jeden bod pro nás.

Vše korunovali tím, že deset sekund před koncem jsme vedli u těchto dvou o bod a u třetího o 14 bodů. Maďar provedl kop do vzduchu. Standu ani nezasáhl. Zmiňovaní rozhodčí zmáčkli dva body pro Maďara, přitom podle pravidel jsou dva body za kop na hlavu. Následovala prohra 1:2 na body. Nemám slov! Standa skončil na třetí příčce. Maďar poté celou kategorii vyhrál. Přesto mohu říci, že s výkonem svých svěřenců jsem velmi spokojen a opět se ukázalo, že jsme schopni vítězit i proti těm nejlepším," dodal Vít Masopust