Sobotní program byl velice pestrý. Většina akcí se uskutečnila na cvičišti Sboru dobrovolných hasičů a na vodě. Zájemci se mohli zapojit už ráno do nohejbalového turnaje v areálu Sokola Terezín, projet se na koních či na pramicích, zhlédnout ukázku výcviku historické jednotky IR Gaisruck nebo se pobavit u pohádky, kterou zahrálo Divadlo LI-DI z Litoměřic.

„Hlavní část sobotního programu se odehrála na Ohři, byl to jednak 7. ročník Terezínského triatlonu Ohře pro dospělé pořádaný Restaurací ATYPIK a poté 7. terezínská regata pro děti a dospělé, která se jela pod naší patronací. Do ní se zapojily tři čtyřčlenné posádky dětí a sedm posádek dospělých. Náš oddíl navíc převzal štafetový kolík od sokolských posádek na kanoích, které vyjížděly po Ohři z Libochovic a tvořili je členové TJ Sokol z Libochovic, Budyně nad Ohří, Brozan nad Ohří a Roudnice nad Labem. Štafetový kolík zůstává v našem držení až na závěr oslav na Litoměřicku, kdy ho dovezeme do Litoměřic," uvedl Karel Husar, zástupce vodních skautů střediska Nereus Terezín.

Do oslav se zapojilo v neděli golfové hřiště Kotlina Terezín pořádáním dne otevřených dveří. Terezínští vodní skauti ukončili regatou jarní část sezony a nyní se chystají na letní tábor, který proběhne od poloviny července ve Stvolínkách.