Stačil jim bod, získali raději dva a mohou slavit. Rezerva lovosických Lovců porazila v posledním kole 2. ligy házenkářů Plzeň 26:21 a může se radovat z vítězství v soutěži.

Vzhledem k tomu, že druhé Libčice bez problémů porazily předposlední Louny, věděli Lovosičtí už před utkáním, že musí bodovat. Za svým cílem sice vykročili trochu opatrně a soupeř během první půle vedl i o více než jednu branku, postupně ze sebe však domácí setřásli nervozitu a vypracovali si rozhodující náskok.

Do šaten už se šlo za stavu 15:10 pro Lovosice, po změně stran už si Lovci spíše hlídali náskok a tolik branek nepadalo. Po šedesáti minutách tak mohly mistrovské oslavy propuknout naplno, jen škoda, že lovosické radosti přihlíželi značně prořídlé tribuny haly Chemik.

Úspěch byl dílem celého kolektivu, pod poslední výhru v sezóně se totiž podepsalo hned deset různých střelců. Lovosičtí si dokráčeli pro titul s dvoubodovým náskokem, v celé sezóně nasbírali 17 výher, jednou remizovali a čtyřikrát prohráli.

HÁZENÁ 2.LIGA:
Lovosice B – VŠ Plzeň 26:21 (15:10)
Lovosice: Konárik, Kovář a Karlovec 4, Franc 3, Kalík, Heřmanovský, Čepelák, Semerád a Pěkný 2, Donát 1, Borovička, Barth, Hrdlička.
Rozhodčí: Řeháček, Tůma. Vyloučení: 1:2. ŽK: 3:1. Branky ze 7m hodů: 2:1.