Výsledky finále:Kategorie Masters: ČR - Československo 2:3
Kategorie Ženy: ČR - Kanada 1:4
Kategorie Muži: ČR - Kanada 2:3

Bronzovou medaili v kategorii mužů i žen získaly Spojené státy. V kategorii Masters zlatou medaili získal výběr Československa, stříbrnou medaili vybojoval výběr České republiky a bronz si odnesl výběr Evropy (Česko, Slovensko, Rusko).

Jak hodnotí šampionát trenér ženské reprezentace, zkušený a dlouholetý trenér ženského hokejového týmu HC Verva Litvínov Zdeněk Němec?

Turnaj trval 7 dní, vy jste je strávil především v Lovosicích. Jak hodnotíte zázemí v Lovosicích a organizaci šampionátu celkově?

„Jirka Skřivánek, ředitel turnaje, se o šampionát postaral výborně. My jsme spali zde na stadionu, takže nám odpadlo cestování. Kdykoliv jsme něco potřebovali, tak to Jirka zařídil. Všechno bylo bez problémů."

V našem národním týmu žen nastoupila pouze jedna jediná hokejbalistka, Kristýna Suchanová, jinak samé hokejistky. Jak je to možné?

„Tým sestavovala de facto zkušená Lucka Povová, která oslovila hráčky, které zná, a to jsou především hokejistky."

S týmem Kanady holky dvakrát prohrály. Je něco, co Kanaďanky mají a my ne?

„Kanada je Kanada. Ale asi to štěstí. Holky bojovaly od začátku do konce. Kanadě jsme byli vyrovnaným soupeřem. Jako jediní jsme dokázali dát Kanadě branku."

Na soupisce žen se objevila brankářka Martina Novaková, která je nezbytnou součástí hokejového týmu žen HC Lovosice. Čím si od Vás zasloužila účast na MS, čím Vás zaujala?

„Já jsem jí poznal až minulou sobotu tady na turnaji. V utkání proti Maďarsku měla tři skvělé zákroky. Hráli jsme v Litoměřicích venku v horku. Zvládla to, v reprezentaci má nulu. Myslím si, že má potenciál."

Je něco, co byste rád vzkázal případným budoucím hokejbalistkám či hokejistkám?

„Asi jen to, že je to krásný a náročný sport. Pokud tady byly na nějaký zápas, tak mohou vidět, že se dá hrát na vysoké úrovni. S reprezentací se mohou víceméně dostat do celého světa." 

Autor: Zuzana Kančiová