Vítězné tažení Buggyry trvá. Zásluhu na tom má David Vršecký, který ve Spielbergu navázal na loňské prvenství a potřetí v sezoně se radoval z triumfu. V sobotu bylo na Red Bull Ringu dvojnásob veselo, neboť díky šestému místu Adama Lacka brala Buggyra zlatý pohár i v soutěži týmů.

„Tým jednička, já jednička… Dobrý," culil se Vršecký při pohledu na cenné relikvie – dva skleněné býky na dřevěném podstavci.

Davide, to jsou překrásné trofeje. Co s těmi býky uděláte?

Sním je. (smích) Akorát je blbý, že jsou sklenění…

Pavel MikešPo spršce šampaňského na pódiu je vaše kombinéza úplně durch…

Kombinézy mám dvě, takže si na další závod vezmu jinou. Jestli si to peru sám? To je jasný (smích).

Teď vážně. V tréninku ani v kvalifikaci jste na nejrychlejší MANy znovu vůbec nestačili. O to víc vás musí tohle vítězství těšit, co?

Teď jsem nadšený, ale po měřáku jsem byl trochu skleslý. V závodě jsme stabilní, rychlí, auto nevadne. To je úžasný, ale nevím, co děláme blbě v měřáku. Tam jsou MANy fakt rychlý. Je to nabitý jako kráva, vždyť v měřáku je pět aut v jedné desetině. S časy v závodě ale můžu být spokojený.

K vítězství v hendikepovém závodě jste se musel prodírat ze třetího místa přes pomalejší jezdce…

Přede mnou pomalí, kteří se blbě předjíždí a za mnou rychlý MANy, tak jsem si říkal, že mě přelítnou a budou v pr…

To se ale nestalo a vy jste se naopak dostal do vedení. Pak na vás dotíral Albacete, ale vy jste to ustál…

Ne že by to bylo jednoduchý, ale nekřečoval jsem to. Na cílovce jsem si vždycky udělal náskok a pak jsem si to pohlídal. Blbě se tady předjíždí. Snažil jsem se jet rychle, ale relativně bezpečně. Nechtěl jsem to hrotit.

Po letité nadvládě Hahna s Albacetem má letos našlápnuto k titulu dravý Maďar Kiss. Myslíte, že se mu to povede?

(dlouho přemýšlí) No dobře, pokud to ustojí a nezačne dělat chyby, kterých loni udělal spoustu, tak si myslím, že vyhraje. Loni přišel o hodně bodů tím, že šel někam totálně po hlavě, protože byl přesvědčený, že je rychlý. Nejrychlejší ale vždycky nevyhrává.