Na Litoměřicku o mistrovské posty bojovaly mládežnické kategorie – starší žáci a kadeti, s nimi starší žákyně a kadetky. Sady medailí se postupně rozdělovaly v časovce jednotlivců, časovce dvojic a při silničním závodě. Zpestřením pak byla mistrovská časovka družstev v kategorii juniorů. Domácí a současně pořadatelský tým CK Slavoj Terezín měl své zástupce pouze v kategorii starších žáků, hned dvěma želízky v ohni se stali Jan Kašpar a Martin Čech.
Sérii mistrovských závodů zahájila nejprve časovka jednotlivců. Mladí cyklisté si to v souboji s chronometrem rozdali na okruhu kolem umělého závodního kanálu v Račicích.

Mezi staršími žáky byl na dvanáctikilometrové trati nejrychlejší Samuel Jirouš, člen týmu ČS Specialized junior MTB, který závod zajel za rovných třináct minut. Jen pět vteřin za ním přijeli hned dva jezdci Daniel Bittner a Matouš Měšťan. O rozdělní pódia tak rozhodla jediná setina. Na jedenáctém místě přijel domácí Jan Kašpar se ztrátou půl minuty. O necelé dvě minuty pak na šestadvacátém místě zaostal Martin Čech.

Cyklisté se na stejnou trať vrátili o dva dny později, aby se proti sobě utkali v časovce dvojic. Tady už domácí borci z CK Slavoj Terezín uzavírali elitní pětici. Dvojice Kašpar -Čech dvacetikilometrovou trať zvládli za necelých osmadvacet minut. Vítězná dvojka Jirouš – Vacek na ně nenajela ani minutu. Ze stříbra se radovalo duo Bittner  – Schierl a z bronzu Kostiha – Dufek.

Na závěrečnou mistrovskou štaci se už mladí jezdci přesunuli do Chudoslavic, kde na ně na osvědčeném jedenáctikilometrovém okruhu Chudoslavice – Třebušín – Vinné – Těchobuzice – Ploskovice – Chudoslavice čekal silniční závod s hromadným startem.

Starší žáci měli vypsaný kvartet okruhů. Hned ve druhém zaútočil domácí Jan Kašpar. „Odjeli jsme v šesti lidech. Pro mě to byla příležitost, na kterou jsem sázel, ale po několika kilometrech jsem byl jediný, kdo chtěl jet, takže nás balík zase docvaknul," sdělil mladý jezdec z terezínského cykloklubu.

Už to vypadalo, že si to mladí cyklisté rozdají ve spurtu, ale v závěrečných kilometrech odskočila trojice, z níž se rekrutoval i pozdější vítěz. Karel Vacek z CK Příbram do Chudoslavic dojel s šestivteřinovým náskokem a vychutnal si vítězný aplaus. Další pódiové příčky si rozdělili Jiří Dofek z Brna a Jakub Bouček z Příbrami. Hlavní pole tak spurtovalo až od čtvrtou pozici.

V dojezdu byl Kašpar jedenáctý. „Spurt není moje silná stránka, chtěl jsem ujet, na to jsem si věřil, ale bohužel jsem nejdřív neměl nikoho k sobě a ke konci mi už na další atak chyběly síly. Z mistráků tak radost zrovna nemám," dodal sklesle Jan Kašpar, jehož týmový kolega Martin Čech v silničním závodě doje třiadvacátý.

Mezi staršími žáky bojoval o medaile také syn někdejšího profesionála René Andrleho, rodáka z Litoměřic. David Andrle hájící barvy SKP Duha Lanškroun na silnici dojel třináctý, v časovce sedmnáctý a časovku dvojic s týmovým parťákem Michalem Rotterem zajel na deváté pozici.

„Mně se líbilo, že přijel v té první skupině, ale samozřejmě jako každý táta bych ho chtěl vidět na pódiu. S tím se ale musí poprat sám. S cyklistikou teprve začíná a má ji jako letní přípravu k hokeji. Stará se o něj v Lanškrouně jeden z nejzkušenějších mládežnických trenérů pan Bucháček, takže uvidíme, co z něj vyroste. Původně jsme s Pavlem Padrnosem naše kluky chtěli dát doplňkově na box, aby se pro hokej trochu otrkali, ale trochu to pokazil táta, když ho posadil na kolo a  to ho začalo bavit," podotkl někdejší elitní jezdec René Andrle, který u výkonů svého syna nechyběl.

Výsledky – starší žáci – silniční závod (44 km): 1. Karel Vacek (CK Příbram) 1:18:04, 2. Jiří Dofek (TJ Favorit Brno), 3. Jakub Bouček (CK Příbram) oba +0:06, 4. Albert Janík (ACK Stará Ves nad Ondřejnicí), 5. Jiří Luxík (Cykloteam Ostrov), 11. Jan Kašpar (CK Slavoj Terezín) všichni +0:12, 23. Martin Čech (CK Slavoj Terezín) +3:08.

Časovka dvojic (20 km): 1. Jiroušek – Vacek (ČS Specialized – CK Příbram) 26:53, 2. Bittner – Schierl (Author Stupno – Remerx-Merida Kolín) +0:08, 3. Kostiha – Dofek (CK Dacom Pharma Kyjov – TJ Favorit Brno) +0:30, 4. Měšťan - Čapek (Dukla Praha - CK Bítovská) +0:41, 5. Jan Kašpar – Martin Čech (CK Slavoj Terezín) +0:58.

Časovka jednotlivců (12 km): 1. Samuel Jirouš (ČS Specialized junior MTB) 13:00, 2. Daniel Bittner (Author Team Stupno) +0:05, 3. Matouš Měšťan (Dukla Praha) +0:05, 4. Jakub Schierl (Remerx-Merida Kolín) +0:13, 5. Antonín Kostiha (CK Dacom Pharma Kyjov) +0:16, 11. Jan Kašpar +0:32, 26. Martin Čech +1:49 (oba CK Slavoj Terezín).