Na tříhvězdičkovém turnaji žen v Litoměřicích podle očekávání dominovaly tuzemské plážové jedničky Markéta Nausch–Sluková a Barbora Hermannová. Cestu k triumfu ale neměly vůbec jednoduchou, pořádně se nadřely.

„Nebudeme si nalhávat, že se ten devítiměsíční herní výpadek neprojeví. Musíme ještě potrénovat, ale jsem ráda, že se nám turnaj v Litoměřicích nakonec podařil vyhrát,“ oddechla si po náročném finále Hermannová.

Favoritky víkendového turnaje měly namále už v semifinále, ve kterém přemohly pár Martina Williams a Sára Olivová až nejtěsnějším rozdílem (15:13) v rozhodující třetí sadě. V očekávaném finále pak svedly české jedničky další třísetovou bitvu s Michalou Kvapilovou a Michaelou Kubíčkovou, když zápas musely otáčet.

„Ukázalo se, že není samozřejmostí, že nasazené jedničky musí vždycky vyhrát. I když nám se to nakonec podařilo, ale v semifinále jsme měly namále. Nakonec jsem docela ráda, že jsme se dostaly do těch tiebreaků, protože se dostaneš pod jiný tlak než při tréninku,“ řekla Hermannová pro web cvf.cz.

Kvapilová s Kubíčkovou litovaly, že po vyhraném úvodním setu nedotáhly finále k vítězství. „První set jsme s holkami držely krok a vyšla nám koncovka, ale to neznamená, že je vyhráno. Pak nás zatlačily a my jsme se už nedokázaly dotáhnout,“ hlesla Kvapilová.

„Holky v druhém a třetím setu zlepšily servis, odtáhly nás od sítě, a jak říká Míša, když vám takovýto soupeř odskočí, už těžko si nechá vítězství vzít,“ dodala parťačka Kubíčková.

Třetí místo obsadily Marie Sára Štochlová s Martinou Maixnerovou.

Tipsport Beach Series pokračuje tento týden, kdy se ženskou tour přesouvá na pražský Strahov.