Druhý pilot týmu Martin Šoltys dojel do cíle náročné etapy na čtrnáctém místě.

Pořadatelé připravili extra náročný závod, jeho aktéři v souvislosti s ním hovoří o očistci…

„Zůstali jsme ve dvou kráterech, takových dunách, že jsme se nemohli vyhrabat nahoru, tak jsem musel chvíli „tobogánovat“. Tam jsme ztratili pár drahocenných minut. No a končilo to vlastně tím, že jsme měli nehodu s jedním osobákem,“ řekl v cíli náročné etapy Kolomý.

Závod míru juniorů na Litoměřicku.
Legendární Závod míru se vrací. Naváže na terezínský podnik

Druhý pilot roudnického týmu Tatra Buggyra Racing Martin Šoltys překvapil i sám sebe, dojel čtrnáctý. „Oproti prologu to bylo opravdu náročný, dlouhý a výživný. Dojeli jsme čtrnáctí se ztrátou hodiny a půl. Jako nováček si myslím že dobrý, předjížděli jsme hvězdy jako Ardavicus, Kamazy, které měly nějaké problémy. Nám se to zaplať pánbůh naštěstí vyhnulo, takže spokojenost,“ hodnotil druhou speciálu Martin Šoltys.

„Jsem šokovaný, nováčky lituju. Musím smeknout klobouk před Martinem Šoltysem, protože dostat se za volantem do takového masakru je opravdu hrůzný, a on to zvládnul špičkově,“ chválil dakarského nováčka matatador Josef Kalina. „V jednu chvíli jsme tam měli malý problém s navigací, kluci dokonce lezli na střechu. Nakonec jsme se z toho vymotali a jsme v pořádku v cíli,“ řekl na konci dne zkušený Kalina.