„Šel jsem si své tempo, v seběhu jsem chtěl ostatní utrhnout s tím, že pak zvolním do kopečka, kde si moc nevěřím, ale najednou jsem byl sám. Nějak extrémně dobře jsem se necítil, takže ten čas tomu odpovídal. A vlastně i soupeřům. Věděl jsem, že Mojmír Svoboda půjde tak o minutu pomaleji a Michal Michálek nemá úplně formu," měl přehled o nebezpečných soupeřích Martin Bureš, který krosy moc nemusí.

„Mám raději silnici nebo dráhu, i když letos nevím, mám problémy s achilovkou a do treter se mi moc nechce. Také ještě nemám tak naběháno. V tom přípravném období to bylo kolem 400 km měsíčně, pak 300, no, a teď jen 250 právě kvůli těm zdravotním problémům," dodal vítěz ze Sokola Kbely.

„Já to beru spíš rekreačně, běhám za Ligu 100 Praha. S bráchou se moc nepoměřuji, já dám tak 150 km měsíčně. Myslel jsem, že půjde tu delší trať, to by pro mě bylo lepší," pousmál se Jan Bureš. „Brzy se to roztrhalo, takže jsem šel vlastně celou dobu sám. Čas by mohl být lepší, kdyby mi někdo visel na zádech, ale takhle to bylo alespoň na pohodu."