„My jim blahopřejeme a držíme palce, aby se v konkurenci dvanácti týmů z celé ČR neztratily. Holky hrály v sezóně dvě soutěže. Ve své kategorii byly nejlepším dívčím týmem, sehrály celkem 14 utkání, z toho bylo 12 vítězných a jen dvakrát odcházely z palubovky s porážkou. Porazili je kluci z ústecké Slunety a smíšený tým z Mostu. Ve druhé soutěži, určené pro starší kategorii, sbíraly holky hlavně cenné zkušenosti. I tak se jim podařilo v sezóně vyhrát osm zápasů. V Jičíně bude konkurence veliká, protože na republiku postupuje vždy vítěz z každé oblasti," vysvětluje trenérka Slovanu Monika Matušková.

V základní skupině nastoupí litoměřické basketbalistky proti BK Studánka Pardubice a BK Žabiny Brno. Účast na republice je pro nejmenší basketbalistky Slovanu Litoměřice hlavně odměnou za přístup k tréninkům a zápasům v celé sezóně.

V Jičíně je kromě zápasů čeká bohatý doprovodný program. Pokud jim to harmonogram zápasů dovolí, navštíví jičínský aquapark, Rumcajsovu ševcovnu nebo Valdickou bránu.

„V sobotu večer je pro všechny účastníky připraveno kouzelnické vystoupení. Tak kdybyste o víkendu neměli co dělat a jeli náhodou kolem jičínské sportovní haly, přijďte je podpořit. Zaslouží si to."