Výběr trenérů Jana Šotnara a Adama Žampacha dokázal vybojovat na olympiádě dětí a mládeže bronzové medaile. Tým složený z hráčů z Ústí nad Labem, Litoměřic, Děčína, Chomutova a Varnsdorfu patřil k největším překvapením turnaje.

Hned první den turnaje čekaly na výběr Ústeckého kraje dva zápasy. Nad Středočeským krajem vyhrál o jediný bod a výrazně porazil Zlínský kraj. Další klíčové utkání čekalo na krajský výběr hned druhý den ráno, kdy se očekávalo vyrovnané utkání s Pardubickým krajem. Po první čtvrtině, která vyzněla lépe pro pardubické, přišly tři čtvrtiny snů v podání hráčů ze severu, kteří si tak připsali nečekaně vysoké a důležité vítězství.

Ve druhém dnu pak ještě následovaly vysoké výhry nad Karlovarským a Libereckým krajem, tým se vezl na vítězné vlně. Po dvou dnech byl tým bez porážky a čekalo ho poslední utkání ve skupině. Duel proti Jihomoravskému kraji o první místo ve skupině A.

Utkání se hrálo třetí den brzy ráno a Jihomoravský kraj dokázal svého soupeře porazit. Hráči Ústeckého kraje podali velmi dobrý výkon, který stačil na druhé místo ve skupině. Následovalo semifinále proti Praze. Basketbalisté Ústeckého kraje sice byli v tomto zápase v roli outsidera, ale chtěli se poprat o účast ve finále. Vinou špatného výkonu prohráli, a tak je čekal zápas o bronz.

V utkání Ústeckého a Moravskoslezského kraje se projevilo, že oba týmy mají za sebou sedm utkání ve třech dnech. „Utkání bylo velmi urputné a dominovaly spíše obrany. Po třech čtvrtinách bylo skóre prakticky vyrovnané a o vítězi měla rozhodnout poslední čtvrtina. Tu dokázal náš tým zvládnout na výbornou,“ řekl jeden z trenérů Jan Šotnar a pokračoval. „Hráči se naposledy semkli a předváděli skvělou agresivní obranu na hranici faulu. V útoku se k nám přiklonilo štěstí a trefili jsme důležité střely z poza tříbodového oblouku. Díky tomu jsme dokázali utkání vyhrát a tým se radoval ze zisku bronzové medaile.

„Tým, který startoval na LODM zaslouží obrovskou pochvalu. Nejen za skvělé výkony hřišti, ale i za to, jak se choval mimo hřiště. Soudržnost a snaha dosáhnout úspěchu pomocí týmového výkonu byly hlavní zbraně tohoto výběru,“ konstatoval s úsměvem Šotnar.

Ústecký kraj v basketbale kluků reprezentovali: Daniel Dvořák, Matyáš Fichtner, Jakub Ježek, Adam Kampy, Jíří Majerik, Dominik Maščuch, Filip Morávek, Ondřej Novák, Tomáš Randýsek, Filip Raymond, Martin Švabík, Jan Vojtíšek.