Jak jste spokojen s výsledky týmů litoměřického klubu?

Odpovím jako vždy, že jsem sice spokojen, ale vždy je co zlepšovat. Čím více se nad tím zamýšlím, tím více problémů nacházím a rád bych je měl vyřešeny do začátku sezony příští, abychom nejpozději na konci června věděli, s čím půjdeme do další sezony. Největším problémem je všeobecně přetrvávající nechuť dětí ke sportování. Často je v tom podporují i rodiče, kteří je všemožně omlouvají. Potýkají se s tím všechny sporty.
Než sezona skončí, budeme svědky ještě některých utkání na domácí palubovce?
Extraligová soutěž U17 má tento víkend na programu dvě domácí utkání, a to v sobotu s NHKG Ostrava od 17 hodin a v neděli od 10 hodin se Spartou. Začátkem května ukončí tento ročník extraligu utkáními v Praze a v Ostravě. U15 čekají příští víkend dvě poslední utkání v Ostravě a v Opavě. U14 jsou právě na MČR v Brně, kde budou mít těžké soupeře. Už jen dostat se do závěrečného turnaje je dalším úspěchem litoměřického chlapeckého basketbalu. Oblastní soutěže nejmenších basketbalistů do 13 let jsou ukončeny stejně jako ligová soutěž U19 a soutěž mužů ve II. lize, kde jsme se dostali až do samotného finále. Protože však máme náš první tým v I. lize, nemůže se náš druhý tým účastnit bojů o postup do této vyšší soutěže. Výsledku našeho druhého týmu ve II. lize si velice vážíme.

Vrcholem sezony by měla být utkání prvního týmu, který postoupil do play – off I. ligy. Jaké si dáváte šance na další postup do Final Four?

V pátek přivítáme od 19 hodin Basketbal Olomouc, který sice v dlouhodobé soutěži nijak neperlil, ale ukazuje se, že do závěrečných bojů je dobře připraven. Utkání v žádném případě nepodceníme, protože se hraje o vše. Hned v neděli si dáme odvetu od 18 hodin v Olomouci a pokud bude stav na utkání 1:1, budeme hrát další utkání doma ve středu 26. dubna. V neděli bychom se ale chtěli vracet z Olomouce za stavu 2:0. Bude to však těžké.

Bude tým kompletní?

Kromě Filipa Kroutila, který má přetrhané vazy v kotníku, bychom mohli být kompletní. A to i s Michalem Šotnarem, který je sice unavený ze závěrečných bojů v nejvyšší soutěži, ale za Litoměřice si rád zahraje. Bude to na delší dobu jeho poslední utkání za náš tým a doufáme, že si to náležitě užije a pomůže nám v případě postupu i v závěrečném turnaji.

A tradiční otázka na závěr. Existuje reálná šance, že v Litoměřicích uvidíme nejlepší české basketbalisty?

Za výsledky posledních sezon bychom si to již zasloužili nejen my, ale i litoměřická sportovní veřejnost. V uplynulých třech ročnících jsme ligu dvakrát vyhráli, vloni jsme byli čtvrtí ve Final Four. Letos jsme v očekávání, ale tým si věří. Nejvyšší basketbalová soutěž má jiné parametry, které nejsou nesplnitelné, jsou však komplexně obtížné. Vše není jen o financování, které je asi nejdůležitější, ale také o hráčském potenciálu.
Neříkám tedy ne, jako obvykle, protože každý sportovní klub, který se dostane na vrchol, začne po určité době hledat, jakou cestou se má vydat dál, jakou má mít motivaci pro svůj další rozvoj. V příští sezoně budeme mít v Litoměřicích dvě extraligové žákovské soutěže v kategoriích U14 a U15 a dvě extraligové soutěže v kategoriích U17 a U19. Je to opravdu prestižní záležitost. Nikdy v historii litoměřického basketu to tak ještě nebylo. Je to práce mladých trenérů pod vedením Jana Šotnara, kteří v rámci Sportovního centra mládeže MŠMT dostali litoměřický basketbal na samotný vrchol. Já osobně si toho velice vážím a děkuji jim. Vím, jak složitá to byla cesta za těch posledních 17 let. Proto bych se rád dočkal i toho, aby naše město, naše hala opět přivítala výkvět extraligového basketbalu. Nebýt pomoci města i dalších sponzorů, nebýt pomoci kolegů v klubu, nebyli bychom tam, kde dnes jsme. Všem velmi děkuji a těším se na setkání v naší sportovní hale při utkání play – off s Basketem Olomouc.