Předpovědi meteorologů se vyplnily a tak část Ústeckého kraje bojuje i před víkendem s komplikovanou situací na silnicích.

S nepříjemnostmi na silnicích musí počítat hlavně řidiči na Litoměřicku. V obcích Třebívlice, Podsedice, Třebenice a Jenčice je sníh na vozovce a komplikuje plynulost dopravy. U obce Račiněves se v pět hodin ráno stala kousek za Steakgrilem ve směru na Straškov tragická nehoda. Na silnici číslo 608 havarovalo osobní a nákladní auto. "Řidič osobního vozidla VW při přejíždění jiného vozidla dostal na zasněžené vozovce smyk, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem. Bohužel řidič osobního vozidla na místě dopravní nehody zemřel. Komunikace byla následně několik hodin v obou směrech uzavřena," uvedla tisková mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Teplicko hlásí stabilní situaci. Silnice z Hrobu do Mikulova až nahoru k Novému Městu je v pátek 10. prosince ráno protažená, pluh tam projel několikrát. Dojet se dá v pohodě až na Moldavu k hraničnímu přechodu. Sjízdná je také silnice z Dubí k hraničnímu přechodu na Cínovec.

Policisté kontrolovali řidiče a zimní výbavu jejich vozidel u Nakléřova na Ústecku.
Pneumatiky, světla… Řidiči museli ukázat policii, že jsou na zimu připravení

Komplikace čekají na řidiče také na silnici 266 u Starých Křečan na Děčínsku. Vozovku pokryla ledovka a proto je nutné dbát zvýšené opatrnosti. V kopci zůstal stát kamion, který nemůže vyjet. Komunikace je tam průjezdná pouze částečně. U Mikulášovic zase skončilo auto v příkopu, při nehodě se nikdo nezranil.

Ledovka pokryla také silnici číslo 13 u Telnice na Ústecku. Sníh a led komplikují dopravu a na silnici jsou odstavené kamiony.

Ve Velebudicích na Mostecku, na křižovatce ulic Dělnická a Stavbařů, havarovalo osobní auto a sypač. Nehoda se stala také na dálnici D7. Na trase mezi Chomutovem a Postolprty narazilo na 65. kilometru osobní auto do svodidel. Nehoda se obešla bez zranění a silnice je průjezdná. 

Osobní auto ráno havarovalo také u obce Nečichy na Lounsku. U nehody zasahovali hasiči, kteří z auta převráceného na bok vyprostili zraněného člověka, kterého s poté převzali záchranáři.

Dálnice D8 je zatím plynule průjezdná. Z Ústí směr Německo je čistá a ošetřená. A17 až do Drážďan také. Řidiči mají dávat pozor na výjezdu z parkoviště Am Heidenholz. V připojovacím pruhu leží větší vrstva sněhu.