Jejich nesouhlas je pochopitelný. Zápach linoucí se z výkalů zvířat a navýšení dopravy po tamní úzké silnici si pár stovek metrů za svým domem nepřeje zřejmě nikdo z nás. Na veřejném setkání to také obyvatelé Vrbky dali investorovi razantně najevo.

Nepomohlo ani ujištění, že půjde o moderní provoz a díky nejrůznějším opatřením bude zápach minimální, a ani nabídka větší finanční částky na zvelebení vesnice.

Nový vepřín chce firma ve Vrbce, místní části Budyně nad Ohří, postavit po demolici toho stávajícího, který je už řadu let mimo provoz.
Stavbu nového vepřína lidé ve Vrbce u Budyně odmítají, obávají se zápachu

Příslib vykrmeného prasete za režijní cenu, které by si mohli jednou ročně koupit, pak vyvolal mezi přítomnými spíše rozpačité úsměvy. Na místě plánovaného prasečáku už totiž v minulosti podobné zařízení stálo a řada místních ho má stále v živé paměti.

Je však nesporné, že někde stát musí. Národ „masožroutů“ si prostě bůček nebo kotletu neodepře. Bylo by však vhodné, aby nestálo v takové blízkosti od obytných domů, ale v dostatečně velké vzdálenosti, aby kvalita života lidí nebyla jeho provozem poznamenána.