deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jana Kotalová

Reportérka

Archív Jany Kotalové

Na novinařině mě baví rozmanitost práce a témat, poznávání nových zajímavých lidí, objevování příběhů i míst, o kterých rozhodně stojí za to napsat a bylo by škoda, aby upadly v zapomnění. Mám ráda práci v terénu a užiji si ji dost. Nejsem kancelářská myš.

Svůj region mám ráda. Rychnovsko, to je Opočno, hrad Potštejn, zámky na Orlici, krásné Orlické hory se spoustou zajímavých míst, malebnými "pruhovanými" chaloupkami. Je tu "Věkova" Dobruška, své kouzlo starých časů si uchovala i některá zákoutí Poláčkova Rychnova nad Kněžnou. Stačí jen přivřít oči a představit si, že za rohem vykoukne Péťa Bajza s Pepkem Zilvarem a dalšími kamarády, že setmělým Rychnovem se zase toulá student Jaroslav Štědrý, kterého matka vyhnala do noci, aby před odvodem na vojnu nabral co nejnezdravější barvu. Těch srdečních míst mám na Rychnovsku víc, snad i proto, že mí předci tady žili už v 17. století.

Relaxaci, odreagování, pokud se najde taková příležitost, nacházím u dobré knihy. Mám ráda cestování, hrabání se v matrikách, archivech, ať už kvůli tomu, že sepisuji kroniku o své obci, ale také kvůli genealogii, které jsem propadla už před pár lety. Objevování těch starých, časem zaprášených příběhů připomíná historickou detektivku, která snad nikdy neomrzí.

< Předchozí
1 z 3
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků východních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: