Předchozí
1 z 5
Další

Zpěvačka kapely Wono Sito Sedne Pavla Černá Jelínková

Vyměnila bydlení ve městě za maličkou vesnici za Litoměřicemi, kde žije s manželem Jirkou, dcerou Aničkou, králíky, slepicemi, kočkami a jedním velkým psem. Od dětství inklinovala k přírodě, lezla po skalách, hrabala se v hlíně a zároveň silně koketovala s hudbou, která u ní doma byla na denním pořádku. Miluje jídlo, které umí skvěle připravit manžel. To je Pavla Černá Jelínková, zpěvačka kapely Wono Sito Sedne.

Pavla Černá JelínkováZdroj: Deník/Martin Krch

K hudbě mě přivedli rodiče. Máma nám hrávala na piano, zpívala a každá cesta autem byla vždy provázena zpěvem celé posádky. Ještě ve školce jsem začala chodit na klavír a mému učiteli vděčím za možnost vyzkoušet si zahrát různé žánry. Na základní škole jsem chodila do ZUŠ Litoměřice na operní zpěv a vážně jsem uvažovala o cestě tímto směrem. Později jsem sáhla po kytaře a se sestrou Hankou jsme zpívávaly kolemjdoucím z okna. 

Pavla Černá JelínkováZdroj: Deník/Martin Krch

Miluji květnaté texty a hudbu Luboše Pospíšila, Ivana Hlase v doprovodu jeho báječného tria, Priessnitz, Marka Lanegana, Vltavu, Jeffa Buckleyho, Red Hot Chili Peppers, Milse Davise, Jethro Tull, Porcupine Tree, Buty a další. Velmi lpím na textech, i to byl důvod, proč jsem se dala na autorskou hudbu, kterou skládá můj manžel, kytarista a zpěvák, Jirka Černý a společně s naší kapelou Wono Sito Sedne ji prezentujeme na různých akcích. 

Pavla Černá JelínkováZdroj: Deník/Martin Krch

Kapela vznikla už před mnoha lety, střídali se v ní různí členové. Vážně jsme kapelu začali brát asi před osmi lety. Školní léta spojila mého muže s klávesákem Petrem Dvořákem, poslední člen, baskytarista Honza Štembera, k nám rychle vplul před dvěma lety a od té doby si to všechno krásně sedlo i po lidské stránce. Hrajeme si napříč žánry, já zpívám a zároveň se starám o koncerty, zúčastnili jsme se různých soutěží, natočili jsme několik klipů.

Pavla Černá JelínkováZdroj: Deník/Martin Krch

Letos jsme dotočili a pokřtili novou desku Nebude to jenom lehký. Na podzim nás čeká ještě další hraní a určitě příprava další desky. Muzika je můj život a mám to štěstí, že tím neobtěžuji svou rodinu, protože nás pohltila všechny. 

Pavla Černá JelínkováZdroj: Deník/Martin Krch