Předchozí
1 z 5
Další

Jana StráníkováZdroj: archiv Jany Stráníkové
Manžel, batole, pes a zahrada, to je samo o sobě pro mladou maminku dost velký záběr. Když do toho ale přijde ještě karanténa, tak by to pro mnohého mohlo být k nesnesení. Ne tak pro Janu Stráníkovou z Roudnice nad Labem. Ta aktuální situaci zvládá docela dobře, a to, jak sama říká, díky skvělému manželovi a svojí zahradě.

Jana StráníkováZdroj: archiv Jany Stráníkové

Když to celé začalo, byla jsem samozřejmě také vyděšená. Nikdo pořádně nevěděl, co se děje a jako matka jsem měla strach především o malou. Časem jsem se uklidnila a jako rodina jsme se dané situaci přizpůsobili. Karanténu dodržujeme, já pokud nemusím, tak mimo dům vůbec nevycházíme a nákupy obstarává jen manžel, takže s lidmi do styku přijít ani nemusíme.

Jana StráníkováZdroj: archiv Jany Stráníkové

Já jsem na mateřské dovolené, takže se pro mě režim moc nezměnil. Jen mi občas chybí posedět s kamarádkami, ale manžel stále chodí do práce a je v kontaktu s ostatními lidmi, takže ano, mám trochu strach, ale musím říct, že manžel se chová zodpovědně a dodržuje všechna bezpečnostní i hygienická doporučení. Navíc je úplně skvělý a pomáhá, jak to jde. Vaří, stará se vzorně o malou a dokáže nám všem zvednout náladu.

Jana StráníkováZdroj: archiv Jany Stráníkové

Malé jsou necelé dva roky, takže celou situaci naštěstí vůbec nevnímá. Pokud to jde a počasí to dovolí, tak je se mnou na zahradě a hrabe se v záhonku. Jako máma. Horši je to paradoxně s naším psem. Beník už má zahradu proběhanou křížem krážem. Byli jsme jako rodina zvyklí vyrážet pravidelně na procházky, takže má Beník už svou naučenou trasu a občas poskakuje u branky a potřebuje si očůrat své oblíbené patníky. Takže s ním občas musí vyrazit manžel sám.

Jana StráníkováZdroj: archiv Jany Stráníkové

Já teď trávím hodně času na zahradě, kterou máme za domem. Kopu, přestavuji, sázím nové záhonky… Začalo jaro a je třeba zahradu pořádně připravit. Loni jsem poprvé zkusila pěstovat zeleninu a podařilo se. Tak se těším, jaká bude úroda letos. Stal se ze mě takový domácí kutil a farmář amatér, ale moc mě to baví a pomáhá mi to zabavit se a přijít na jiné myšlenky.