Předchozí
1 z 4
Další

Štěpán ŠetekZdroj: Deník/Jan Prošek

Šéftrenérem jsem už delší dobu. Bylo to na podzim roku 2015 po smrti Luboše Kracíka. Už předtím jsem v klubu působil jako trenér přípravky. Spolu s Ivetou Průšovou, která byla v předchozím výboru a měla s fungováním potřebné zkušenosti, a Petrem Kurcem jsme byli zvoleni do výkonného výboru. Po dohodě jsme si rozdělili kompetence a každý děláme, co je potřeba.

Štěpán ŠetekZdroj: Deník/Jan Prošek

Jako šéftrenér se upřímně řečeno necítím. Pracujeme jako tým, jsme dobrovolníci. Plavání děláme po práci a ve volném čase. Máme ten sport rádi a chceme, aby litoměřický klub fungoval co nejlépe. Troufnu si říct, že se nám na práci pana Kracíka povedlo navázat a klubu se daří, i když pořád je co zlepšovat.

Štěpán ŠetekZdroj: Deník/Jan Prošek

Orientujeme se na závodní plavání, pro které si sami vychováváme své závodníky systémem postupných družstev od malých předškoláků až po výuku v družstvech základního a zdokonalovacího plavání. Z družstev zdokonalovacího plavání jdou ti nadějní do přípravky a ti nejlepší postupují do závodních družstev plaveckého klubu.

Štěpán ŠetekZdroj: Deník/Jan Prošek

Naučit se plavat je stejně důležité jako se naučit chodit. Žádný jiný sport není tak důležitý jako právě plavání. Člověk nemusí být elitní plavec, ale plavat umět musí, aby se neutopil například na dovolené. Plavání je šetrné k pohybovému aparátu, rovnoměrně zatěžuje všechny svalové skupiny, lze jej rekreačně provozovat i v pozdějším věku a nevznikají při něm zranění jako při kontaktních sportech.