Jako správní poddaní mu obyvatelé městečka přichystali pestrý program a bohatou zábavu, na kterou se můžete přijít v sobotu 17. srpna podívat i vy. A opravdu bude z čeho vybírat. Kromě mnoha stánků s tradičním zbožím rozmanitého sortimentu se návštěvníci mohou těšit i na pestrý program na několika scénách. Jarmark zahájí v 9.30 hodin kapela Řemdich, Pouliční divadlo na chůdách a provazochodec na laně, kteří budou přítomné bavit do 11 hodin, kdy dorazí císař Karel IV. se svou družinou.

Následovat bude slavnostní uvítání, a pak už celý Úštěk propukne v zábavu a veselí, o kterou se postarají praporečníci a bubeníci Milites, tance císařského dvora Regii Carovi regis, císařský sokolník, kejklíři a své síly před císařek změří i rytíři a šermíři. Pro ty, kdo budou chtít na chvilku uniknout rušnému dění je připravená výstava ručních prací úšteckých žen, výstava historických kočárků a panenek v přízemí fary, minimuzeum pohlednic za branami jarmarku a expozice v synagoze a rabínském dome.

Ve sklepení Vodního hradu v Budyni nad Ohří se nachází původní alchymistická dílna.
FOTO: Do hradu v Budyni nad Ohří lákají návštěvníky na alchymii

Pořadatelé mysleli i na nejmenší návštěvníky. Ti si mohou užít zvířátka před kostelem, historický kolotoč, jízdu na koních a ponících, historickou střelnici za kostelem a pobavit se mohou i na dětské scéně u některé z pohádek Sváťova loutkového dividla. Celý slavnostní den zakončí ve 22. hodin velký ohňostroj kouzelníka Žita.