V rámci vzpomínkového koncertu vystoupí orchestr Bonus Vlastimila Jurčíka s hosty a večerem provede český swingový zpěvák Jan Smigmator. Akce každoročně František Honzák odešel do hudebního nebe 7. září 2013 ve věku 89 let. Ve vzpomínkách muzikantů, kteří prošli jeho proslulým tanečním orchestrem, zůstává Honzák jako skvělý hudebník a chytrý člověk se skvělým smyslem pro humor. „Na jeho ebonitovou tyč a liščí ohon při každém výpadku proudu uprostřed písničky nikdy nezapomenu,“ usmívají se bývalí spoluhráči.

Jeho swingový orchestr se stal pro lidi několika generací na Litoměřicku, ale i v celých severních Čechách, doslova symbolem jejich mládí. Od 50. do 80. let minulého století patřil k uznávaným hudebním tělesům nejen v našem regionu. Orchestr nejčastěji hrával v zahradě hotelu Labuť a na Hrádku, později se stal oficiálním orchestrem Zahrady Čech.

S Deníkem máte možnost vyhrát vstupenku, stačí zaslat nejpozději ve čtvrtek 9. listopadu na e-mail marcela.soumarova@denik.cz, správnou odpověď na soutěžní otázku:

Jak se jmenoval Litoměřičan, známý český komik s typickým slamákem a brýlemi, se kterým orchestr Františka Honzáka také často vystupoval?

Několik vylosovaných správných odpovědí odměníme volnou vstupenkou.

Vernisáž výstavy Barvy mého života v litoměřickém Okamžiku.
FOTO: Klienti Domova Terezín vystavují v Okamžiku