Večer vrcholil předáním dárků, ač byl „náš Pepa" dojat, na dortu od Pavla Müllera z Inpeka sfoukl všech 70 svíček hned napoprvé.

„Sám bych takovou akci neorganizoval. Ale když ji tu zařídili, jsem rád," svěřil se ve městě, kde jeho herecká kariéra v Kladivadle začala. „Nezačít v Ústí, byl bych dnes úplně jinde," tvrdil. „A nebýt mé ženy Jáji, dělám něco jiného."

Autor tohoto článku viděl Dvořáka jako Čochtana potřetí a tentokrát to bylo nejlepší. Herec zraje jako víno, kterým si po představení s pár svými fanoušky a blízkými přiťukl, jeho publikum vytvořilo báječnou atmosféru plnou smíchu a emocí. Kdo čekal, že bude improvizovat, dočkal se měrou vrchovatou.

„Byl to skvělý večer," poslal SMS pořadateli Zdeňkovi Kymličkovi divák Luboš Novotný. „Ještě nikdy mi nepřišlo tolik SMS od publika. Bylo plné zážitků," jen zářil Zdeněk Kymlička.

„Oslava vyšla. Díky všem, kdo se na ní podíleli i vedení Ústí, že pana Dvořáka oficiálně přijalo. Velice si toho váží. S technikou pomohli František Šmahel, Láďa Chudomel i Pavel Trdla, byli perfektní," řekl pořadatel. „Dík patří i MUDr. Kacerovskému za posezení u vína a všem, kteří dali oslavenci dárek byl dojat," tvrdil. Zajímavý byl okamžik, kdy celá řada návštěvníků zvedla nad hlavu písmena do nápisu „Pepo blahopřejeme", pěkný dárek byl i velká lahev Myslivce s portrétem oslavence.

Viděli jsme i krátký němý dokument ze hry Hadrián z Římsů z Kladivadla z roku 1971. „Pepo, dabing!" volal při něm na komika kdosi z publika. „To je tak rychlý, že bych nestihl ani sebe, natož kolegy herce," smál se oslavenec.

A vtípky? Improvizace! Ve slavné scéně s Káčou řekl: „On se mazal, aby mu nevrzalo brnění. A jednou to přehnal a pak si rok nevrzl." Svatební šaty jí chválil slovy „Hezký dres!" či jí pravil: „Ste se tam u vrbiček koupala. Sem si říkal, jak by vám slušely šaty." Na dotaz „Jste žába či utopenec?" se smál: „Jsem vaše pravidelná dávka emocí." Herečce v roli Černošky políbil ruku a mínil: „To je první černoška, která pouští." Své výročí pak připomněl herci Gultovi, který ho upozornil, že se nedrží textu: „Vždyť je mi 70 jen jednou v životě. Tak to vydrž!"