První v posledním měsíci roku nadchne sever TOMÁŠ KLUS, aktuální zlatý Český Slavík. Blahopřejeme, Tome!

V rámci turné „Ani si nesedejte" zahraje v úterý 4. prosince v Litoměřicích. A nejen to! Jeho další koncert v Ústeckém kraji se odehraje na pěkné datum 12. 12. 2012 v Rumburku v DK Střelnice.

Tomáš je na svém prvním česko-slovenském turné. Po úspěšném tažení všemi singlovými, ale i prodejními hitparádami, kde se dlouhodobě všechna jeho alba drží na prvních příčkách, se Klus raduje i z ocenění v hudebních anketách i z neustále vyprodaných koncertů. Po nabité festivalové sezóně jede sérii podzimních vystoupení. S kytaristou Jiřím Kučerovským přibrali na podzimní turné dva hosty, Petra Škodu (cajon) a Honzu Lstibůrka (kontrabas)," prozradila Deníku Zdena Selingerová z PR agentury. A Deník je také partnerem turné.

Šňůra „Nahráváme!", tedy 11 show ANETY LANGEROVÉ, která si odskočí i na Slovensko a v Praze vrcholí, startuje již 5. prosince v Music clubu Garage v Děčíně.

„Navštíví  menší příjemné kluby ČR i Slovenska. Výjimečné je turné v tom, že nové písně hraje Aneta před natáčením nového CD, které chystá. Fanoušci uslyší písničky úplně poprvé a trošku ve studiovém prostředí. Zazní ale také  známé písně z alb minulých," slíbila Kristina Horáčková, spolupracovnice Anety.

V neděli 9. prosince pobaví Most Elektrické smyčcové trio INFLAGRANTI v rámci svého prvního vánočního turné. Trio tvoří tři krásné a křehké muzikantky, a ty si na turné přizvaly skutečného rockera. S hudebnicemi vystoupí jako host zpěvák kapely Kabát Pepa Vojtek. Damy, které úspěšně působí na české popové scéně již 8 let, interpretují slavné melodie z klasiky, rocku i popu v úpravách pro dvoje housle a violoncello.

Téměř dvouhodinová show VOJTY DYKA a B-Side Bandu zažije Dům kultury Ústí v pondělí 10. prosince. Publikum uslyší  originální  verze  hitů domácí i světové hudební scény zpět od Nirvany přes  Beatles až k legendárním hitům Osvobozeného divadla.
„Občas vezmeme známé téma světového hitu a kompletně ho předěláme do swingového kabátu. Vkládáme do skladeb různé improvizační plochy ve zpěvu i v hudbě, ale i divadelních fórečků, a tak vytváříme na pódiu různé příběhy. Komické na tom je, že málokdy víme, co z toho vznikne, a to je výzva," smějí se Vojta Dyk a Josef Buchta, kapelník B-Side Bandu.

V úterý 11. prosince navštíví aktuální vánoční turné skupiny ČECHOMOR Litoměřice. „Diváci uslyší průřez vánočními písničkami i největšími hity skupiny s hostující Ivou Marešovou a za doprovodu smyčcového kvarteta Gadrew Way," řekl  Petr Tolar, spolupracovník kapely.
V úterý 18. prosince na koncert JANKA LEDECKÉHO „Sliby se maj plnit o Vánocích" zve děčínské Městské divadlo. Janka doprovodí  M. Nostity Quartet a hudební „parťáci" Štěpán Smetáček & Dave Mendéz + místní dětský pěvecký sbor. Zazpívá si s ním  Pásli ovce Valaši, Nesem vám noviny a další vánoční písně.

„Setkání a zpívání s dětmi mám rád. Všichni si vychutnáváme neopakovatelnou, podmanivou vánoční atmosféru. Tyto koncerty jsou pro mne tím nejhezčím vánočním dárkem," přiznal se pro Deník Janek Ledecký.