Starší vtip si „pohrál" se jmény členů úspěšného teplického hudebního dua No Guitars! Přesmyčkou s ironií a asi i se závistí, leč bez jakýchkoli souvislostí, změnil lid příjmení obou protagonistů Zdeňka a Kamila na Mazavku a Střihače.

Proč to připomínám 17 let po úspěchu hitu No Guitars? „Kovboj z Teplic"? On i teplický lékař Jaroslav Pichlík, fanoušek Boba Dylana či Neila Younga a kamarád Vladimíra Mišíka, je dobrý Střihač, vlastně střihač. Takže zručnost a fantazie při práci s nůžkami, láska k bigbítu i zrzavé vodě, svět popu a rocku, respekt a ironie se odráží v jeho kolážích na výstavě, kterou hostí do 7. července teplické divadlo: 16 panelů je ve foyer.

„Výstavu tvoří 2. série mých koláží z fotek slavných lidí, které jsem pořídil v posledních letech až desetiletích. Kdo viděl 1. sérii v roce 2006 a přežil to bez újmy na duševním zdraví, už vydrží všechno a může klidně přijít," nešetří ironií umělec. „Ti, co se 1. sérii vyhnuli, měli by za trest přijít tentokrát," radí.

„U obrázků jsou vysvětlivky, tápat nebudete, či jen trošku. Kniha stížností a nářků není v prostorách KD zavedena a pokud bych tam dal svou, určitě by ji někdo ukradl," šklebí se lékař, označující sám sebe za „Yardu, stále začínajícího autora".

Diváka na výstavě čeká dost, stačilo by napsat. Zatímco v 1. sérii si dává Lenka Dusilová k obědu Vondráčkovou s Bílou poté, co získala titul Zpěvačka roku, na nové koláži má Lenka rockově černé punčochy a rozparek proklatě vysoko. V DK najdete i oba prezidenty Česka zapátráte-li, možná též sebe. Jen zapomeňte na dobovou laskavost Horníčkových koláží; on totiž Yarda, to vám je dost jiná nátura. Však třeba už dnes v DK uvidíte sami…