„Ráno, to vypadalo děsivě, protože lilo jako z konve a obloha byla zatažená, že to vypadalo, že to bude trvat tak 14 dní", prozradil producent koncertu Martin France. Ale jak se pak ukázalo, obavy byly zbytečné, protože oblačnost začala ustupovat a po poledni začalo svítit slunce a tak se celá akce nesla v pohodovém duchu.

Od rána zde byly otevřené stánky s všemožným zbožím, atrakcemi pro děti, soutěžilo se v pití českého piva, proběhl společný výstup na horu Říp a od 15.00 hodin začal benefiční koncert. Interpreti se začali sjíždět na zvukové zkoušky už od půl druhé a postupně se dostavili všichni, takže nikdo ze zpěváků neodmítl. Již v dopoledních hodinách vystoupila hodně zaměstnaná zpěvačka Heidi Janků, která po svém bloku hned uháněla na další akci a to samé čekalo i muzikálovou zpěvačku Leonu Černou.

Mezi prvními dorazila Martina Balogová, která prosila produkci, aby mohla zazpívat jako první, protože musela ještě odjet na Miss do Hodonína a tak pečlivě hlídala vteřinovou ručičku a opravdu úderem 15.00 hodiny už stála na jevišti a zpívala, seč jí síly stačily, Odzpívala si své 2 songy a uháněla směrem na Moravu, o to větší bylo překvapení, když se po svém odjezdu za 15 minut vrátila zpět, protože si zapomněla u zvukaře své základy na CD a tím by nemohla zpívat na večerní akci.

Až po Balogové vyšel na jeviště moderátor celého odpoledního koncertu a nová posila primáckých večerních zpráv Karel Voříšek, který si na podium pozval organizátora celodenního maratonu Jiřího Cafourka a tím odstartovali pěveckou show. Mezitím už se to v zákulisí začalo hemžit pozvanými interprety. Marcela Březinová ve slaměném kloboučku se pustila do hovoru s Martinem Maxou, který přijel až mezi posledními, protože bydlí nedaleko odtud a to v Roudnici nad Labem, pro jejíž podřipskou nemocnici se zpívalo, a jak ředitel nemocnice Josef Krajník, tak starosta města Roudnice označili Maxu za „našeho", neboť se i v této nemocnici několikrát léčil.

Rockerka finalistka Superstar Leona Šenková dorazila s početným mužským doprovodem a když zazpívala megahit Marie Rottrové Lásko voníš deštěm, běhal všem přítomným mráz po zádech. Největší počet ječících fanynek tu měl Jan Bendig, který se jim pak dlouhou dobu podepisoval úplně na vše a to doslova. Se svou malou dcerkou Lily a s manželem Tomášem dorazila v lakovaných gumovkách i operní zpěvačka Pavlína Senič, která se po zvukové zkoušce odebrala se svou dcerou hned na atrakce a projížďky na koních.

To Leona Machálková dorazila se svým synem Arturem, který se hned zastavil u jednoho ze stánků, aby si nechal na obličej namalovat tygra a sledoval při vystoupení svou mámu, které odpadl u blůzy knoflík, ale naštěstí až po vystoupení a Leona to hravě napravila malým spínacím špendlíkem.

S malým zpožděním dorazil kantilénový zpěvák Bohuš Matuš, který přijížděl z Máchova jezera, kde měl vystoupení a tak se musela trochu měnit dramaturgie vystoupení účinkujících, ale vše nakonec dopadlo O.K.

Ve velmi pozitivní náladě dorazilo i duo Kamelie, Hana Buštíková a Dana Vlková, které rozdávaly rozhovory a úsměvy na všechny strany.
Interpreti rozdali mezi děti i pár Playmobilů a bylo vidět, jak taková drobnost dokáže vykouzlit úsměv na dětských tvářích a nejen o to na 1. ročníku benefičního projektu Země zaslíbené šlo.