Vystoupí zbrusu nová dvojice, ve které se spojili Michael Janík, ze známé dvojice Paleček a Janík, a méně známá mladá, ale již zkušená folková písničkářka se skvělým hlasem ze Slaného, Simona Klímová. Ta pravidelně koncertuje a uvádí své hudební hosty v čajovně Letící Slunečnice ve Slaném. Portu sice ještě nevyhrála, ale co není, může být.

Nejvyšším oceněním a zároveň doporučením je fakt, že s ní spojil své síly ostřílený folkový zpěvák Michael Janík. Janíka známe z dua s Miroslavem Palečkem, s nímž působí na české folkové scéně už od šedesátých let. Populární hity Mexiko, Slušovická romance či Sbohem, Slovensko z roku 1994 zná téměř každý.

Jejich duo funguje dál, to jen Michael Janík si občas zazpívá se zajímavou písničkářkou. „Setkání s Michaelem beru jako výzvu a hlavně jako velkou radost.

Navíc: ve dvojici s písničkářem jsem oficiálně nikdy nehrála, tak proč to nezkusit?,“ píše na svých stránkách Simona Klímová, která od roku 2004 hraje sama jako písničkářka. Předtím působila v trampské i folkové kapele i v dívčím duu. S Janíkem občas vystupuje od dubna minulého roku.

Jejich hudební program je doplněn i vtipným vyprávěním, čtením krátkých povídek a básniček, romantiky, legrace a příběhů o životě. Začátek je v 18.00.

Eva Hozmanová