Koncert to byl výjimečný – na jeho úrovni a výkonech účinkujících totiž nebyl mnohaměsíční výpadek znát! „Pandemie nám sice ‚přetrhla nit‘, ale my jsme teď krásně navázali,“ tvrdí ředitelka Dominika Valešková. A ocenili to i posluchači, kteří akci v zatím ještě omezeném počtu navštívili. „Je vidět, že děti s učiteli v rámci možností distanční i nedistanční výuky opravdu poctivě pracovali,“ vyjádřil své pocity jeden z nich.

V patnácti číslech dobře sestaveného programu předvedli svůj um žáci studující klavír, příčnou flétnu, housle, melodické bicí, kytaru a violoncello. Zatímco většina z nich bude pokračovat ve studiu v dalších ročnících, se svou „ZUŠkou“ se po mnoha letech loučili Jakub Hanč (klavír) a hráč na vibrafon a marimbu Vojtěch Minář. Každý měl v programu několik čísel. „Mám z Jakuba velkou radost, budu na něj dlouho vzpomínat, protože za třináct let spolupráce je z toho opravdu osobní vztah – učitel k žákovi doslova přilne.“

Severočeská galerie výtvarného umění uspořádala v Litoměřicích vernisáž Rosti Osičky, boxera, malíře a básníka.
FOTO: V Litoměřicích vystavuje své obrazy malíř a boxer Rosťa Osička

„A je to i obráceně, paní učitelka mi moc pomohla, lidsky i muzikantsky, zvlášt počátky nebyly se mnou jednoduché“, dodává ke slovům klavírní pedagožky Dagmar Chyňavové Jakub. Mnoho let života spojil se ZUŠ i Vojta, který, než před pěti lety přešel na vibrafon a marimbu, začínal nejprve na klavír. Podobně o píli, pracovitosti a talentu jako u Jakuba od jeho učitelky mluvily o Vojtovi kantorky Iveta Šindelářová a Bára Patáková, vyučující melodické bicí.

Oba zmínění absolventi mají jedno společné – lásku k hudbě. I když je čeká vysokoškolské studium v jiných oborech, muzicírovat prý rozhodně nepřestanou.

Miroslav Zimmer