Jak byste okomentoval střetnutí proti Slovanu?
Odehráli jsme v přípravě dobré i špatné zápasy, toto byl jeden z horších. Přijeli jsme v nakombinované sestavě, vyzkoušeli jsme si hráče, kteří nedostávali tolik prostoru v předchozích přípravných utkáních. Výsledek nás neznepokojuje, vypilovat ale musíme přesilovky.

V čase 53:52 min. jste inkasoval osobní trest do konce utkání. Co se stalo?
Viděli jsme situaci jinak než rozhodčí, a to stejně jako spoustu jiných věcí během zápasu. Chtěli jsme, aby nám sudí přijel ke střídačce vysvětlit své rozhodnutí. Jsou to rozhodčí, kteří pískají zadarmo a kvalitu na to, aby pískali vrcholový hokej nemají. O to více by měli zachovat slušnost, a ne, aby na nás z půlky hřiště pískal a arogantně na nás něco mával. To nemám já ani Jiří Doležal zapotřebí. Chtěli si něco dokázat, tak si to dokázali. Reklamovali jsme píchnutí do hráče, což podle pravidel není dvouminutový trest. Rozhodčí se neobtěžoval nám to přijet vysvětlit. Trochu jsme zdrželi střídání a inkasovali jsme dvouminutový trest. Něco jsem následně na rozhodčího zakřičel a dostal vyhazov.

Zažil jste někdy v trenérské kariéře něco obdobného?
Nikdy se mi jako trenérovi nic podobného nestalo, ale všechno je jednou poprvé. Zaplaťpánbůh, že to bylo v přípravě. Pokud se to nebude v mé trenérské kariéře opakovat, tak jsem si to vyzkoušel.

Poslední zápas přípravy odehrajete v úterý doma s Mostem. Jak se připravíte na předligovou generálku?
Plánujeme nastoupit v plné sestavě, budeme si chtít vyzkoušet věci, které pro nás budou stěžejní v soutěži.

Jak jste spokojen se složením kádru?
Pokud se nám nikdo nezraní a zůstane sestava tak, jak by měla být, jsme spokojení. Myslím si, že jsme poskládali slušný mančaft, i když jsme před sháněním hráčů měli obavy.

Vítězslav Bílek si dosud v přípravě připsal deset kanadských bodů (5+5). Měl by to být tahoun mužstva?
Myslím si, že tahoun bude. Hraje s Jaroslavem Kallou, znají se a na ledě si vyhoví. Doufám, že tato pětka bude šlapat. Jsou to kluci, kteří by měli zápasy rozhodovat, ale máme také Martina Nováka, Martina Ondráčka či Davida Švagrovského a další. Budeme hrát nový hokej, uvidíme, co přinese.

Jaké mají Litoměřice ambice?
Pokud na nás nepřijde obrovská krize se spoustou zraněných, věřím tomu, že mančaft na play off má. Jiný cíl ani mít nemůžeme. Loni jsme si vyřazovací boje vyzkoušeli, odehráli jsme výbornou sérii s Olomoucí, která nakonec postoupila do extraligy. Myslím, že jsme jim to hodně znepříjemnili a play off si užili.