Kamil Kašťák (asistent HC Most): „Povedl se nám začátek, když jsme do 10. minuty vstřelili dvě branky. Dobře jsme hráli ve středním pásmu, i když jsme se pak dostali pod tlak ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali na 2:1. Pak jsme z brejkových situací vstřelili další dvě branky a v závěru jsme si již výsledek pohlídali. Myslím si, že jsme dnes byli trošku lepší, lépe jsme i bruslili a asi jsme si zasloužili vyhrát. Hráli jsme o mnoho lépe než proti Kadani, kdy jsme dostali debakl.

My hrajeme skoro každý zápas jako existenční a dnes jsme si řekli, že se nemusíme stresovat. Máme již velkou ztrátu, a tak jsme hráli, dá se říct, bez nervozity a ono to vyšlo. Motivovali jsme hráče tím, že se dá hrát s každým. My jsme před tím zvítězili venku v Jihlavě a dnes tady. Hráči se o tom, zdá se, přesvědčili. Dnes nás také podpořil brankář. Dali jsme také dvě branky z přesilovky. Jedna byla z přečíslení tři na dva, kdy se trefil Vachovec. To ani nebyly žádné nacvičené signály, spíše to vyplynulo ze hry.

Daniel Tvrzník (trenér HC Stadion Litoměřice): „Hráče jsme upozorňovali na to, že Most zvítězil v Jihlavě a že to nebude lehké utkání. Ale k začátku zápasu jsme přistoupili, jako že se nemůže nic stát. Kluci od nás věděli, že Most může hrát na brejky a on nás do páté minuty třikrát přehrál. V úvodu jsme právě z brejků dostali dva slepené góly. Přístup hráčů k začátku utkání byl hodně špatný. Bez herní disciplíny a nasazení nelze v této soutěži porazit vůbec nikoho. Pak jsme sice dali kontaktní branku, ale velice těžko jsme se dostávali do zápasu. Most hrál dobře a neustále hrozil z brejků. My jsme také nějaké šance měli, ale Benda nás dnes vychytal.

Pak jsme se za stavu 1:2 vrhli bezhlavě do útoku a dostali jsme další dvě branky. Myslím si, že jsem dnes ten zápas neunesli psychicky. Kluci chtěli, ale dostavila se křeč a prostě to nešlo. Hokej se hraje na branky a těch Most vstřelil pět a zaslouženě vyhrál. Náš dnešní výkon bych řadil k těm nejhorším, co jsme zatím doma odehráli. Můžeme hezky bruslit a hezky si nahrávat, ale pokud budeme hrát bez defenzívy, tak to bude vždycky špatné. Potom, co jsme vyhráli v Brodě a porazili Chomutov, tak si asi někteří hráči mysleli, že mohou do NHL. Doufám, že spadnou oběma nohama na zem a začnou zase hrát. Nezbývá, než na tento zápas rychle zapomenout.“