Taková výhra, navíc v derby, jistě dodá spoustu sebevědomí, že?
Samozřejmě. Je to obrovské povzbuzení pro mladé kluky, kteří vidí, že systém, který chceme hrát, funguje. Parádně nám vyšly přesilovky, což byl základ úspěchu.

Kde se podle vás utkání lámalo?
Myslím, že nejdůležitější pasáž přišla po gólu Ústí na 3:1. My jsme hráli v oslabení a oni se mohli dostat na dostřel, místo toho jsme se však úspěšně ubránili a hned po skončení trestu jsme navýšili na 4:1.

Od druhé třetiny jste přidali na důrazu, co jste hráčům v kabině řekl?
Ústí mělo v první třetině tlak, my vystřelili snad jen pětkrát na branku. Snažili jsme se hráče nabádat, aby víc stříleli a cpali se do branky, což okamžitě přineslo ovoce.

Litoměřice porazily Ústí 6:1.
FOTO: Litoměřice v derby smetly Slovan. Popravu načal exústecký Jan Kloz

V přípravě vám vázla koncovka, chtěl jste zvýšit produktivitu druhé lajny, to se, zdá se, povedlo…
Proti Ústí dala tato formace čtyři branky, takže jsme spokojení. První pětka zase zářila v Havířově. Myslím, že jsme dosáhli toho, čeho jsme chtěli.

Byli hráči do derby hodně nabuzení?
Nešlo jen o to, že to bylo derby. Po zápase v Havířově a třetím gólu domácích, který byl podle nás neregulérní, jsme cítili velkou křivdu. Celý tým, v čele s brankářem Králem, dnes podal poctivý a bojovný výkon, za což hráčům děkuji.

Před sezónou jste si přál průměrnou návštěvu kolem tisícovky diváků, splnil první domácí duel vaše očekávání?
Přišlo 1 120 diváků, což je na to, že se hrálo v pondělí, parádní. Pochopitelně část přijela z Ústí, bylo to derby, ale to číslo je vynikající. Navíc byla i parádní atmosféra. Také diváci si zaslouží naše poděkování.