Do utkání  vstoupili skvěle. Již v první třetině je poslal do vedení Chlapík. Ve druhé třetině přidali další branky Kalla a Dominik Bílek a Stadion tak po 40 minutách hry vedl 3:0. Do třetí třetiny však oba týmy jíž nenastoupily. Kvůli špatnému stavu ledové plochy rozhodčí utkání předčasně ukončili.

„Výsledek je pro nás dobrý. Zápas nešťastně skončil tím, že se na ledové ploše udělaly dva zářezy. Benátečtí do utkání vstoupili s větším nasazením. Možná se dostali dříve do tempa tím, že hráli na tři formace. V průběhu první třetiny jsme srovnali krok. Ve druhé třetině jsme přidali dvě branky a ještě nějaké šance nevyužili. Chvílemi jsme určitě byli lepším týmem. Hosté zlobili víceméně jen při přesilových hrách," zhodnotil duel domácí kouč Jiří Doležal.

Na ukončení zápasu se shodli všichni zúčastnění. „Bylo to opravdu kolektivní rozhodnutí, souhlasili trenéři obou týmů. Bylo to u střídaček, hrozilo zranění hráčů," vysvětlil předčasný konec jeden z rozhodčích Lukáš Krob.

„To se bohužel někdy může stát, při tréninku by se to stačilo třeba rychle odstranit, bohužel to vyšlo na zápas. Ale nic vážného to není, hrací plocha už je dávno v pořádku," prozradil včera Litoměřickému Deníku organizační pracovník HC Jan Fišera.

Vedení Stadionu se za předčasně ukončený duel divákům na klubových stránkách omluvilo a přidalo i bonus.

„Omlouváme se návštěvníkům utkání za předčasné ukončení přípravného utkání z důvodu nezpůsobilosti ledové plochy. Vzhledem k tomu bude vstup na poslední přípravný zápas Litoměřice – Most v úterý 2. září zdarma."

Litoměřice - Benátky 3:0 - nedohráno

Branky a nahrávky: 13. Chlapík (Kalla), 22. Kalla (Rys, V. Bílek), 31. D. Bílek (V. Bílek, Kalla). Rozhodčí: Krob, Vrzáček – Ševic, Mašek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 2:0.

HC Stadion Litoměřice: Lukáš – Krstev, Bílek D., Málek, Míka, Špelda, Šulc, Koláš, Šikner – Rys, Kalla, Bílek V. – Dvořáček, Antončík, Ondráček – Brandejský, Zdeněk, Doležal – Chlapík, Soumelidis, Novák.

HC Benátky nad Jizerou: Vaněček – Ulrych, Niko, Pabiška, Kajínek, Beránek, Pokorný, Jandejsek – Špaček, Skořepa, Krejčík – Jonák, Miškovský Maďar – Bittner, Mikyska, Dlouhý.

Alexandr Stys, Ladislav Pokorný