Derby začalo v Kalich Aréně v rychlém tempu. Lvi se domácím utrhli hned ze své první šance, kterou si vypracoval Přeučil. Jeho rychlé proskočení domácí obranou a pohotové zakončení mezi Přikrylovy betony skončilo gólem – 0:1.

Litoměřice se z rychlé branky oklepaly a začaly hrozit z brejků. Ústecká obrana však odolávala. Vyrovnání přišlo až v 15. minutě, kdy se hostům nevydařila rozehrávka a po následném přečíslení 2 na 1 využil Novákovu přihrávku přesnou střelou mezi betony Doležal.

Vedení na litoměřickou stranu mohl strhnout deset vteřin před koncem Smetana, který se dostal před hostující branku, ale jeho střelu Dlouhý za svá záda nepustil. Domácí se po přestávce vrhli na soupeře s ještě větší vervou. V jedné z šancí Čurda trefil jen střed branky a připraveného brankáře Lvů.

V polovině utkání mohli domácí opět slavit. Z přesilové hry se prosadil obránce Opava, který svižnou střelou trefil pravý horní růžek. Na obou stranách poté došlo k vystřídání brankářů a ústecký gólman Petrásek se ihned předvedl skvělým zákrokem proti střele Nováka.

Na druhé straně Kloz nebezpečně tečoval před brankou nahození od modré do protipohybu Lavingera. Ten se jen marně natahoval, ale s úlevou mohl sledovat kotouč skákající kolem pravé tyče.

Problémy dělali ústecké obraně mladíci Merta se Škopem. Ke konci druhé třetiny se tato litoměřická dvojka dostala do přečíslení 2 na 1, ale Merta nedokázal zblízka prostřelit Petráska. V další šanci projel Chabada po levém křídle, dostal se až k brance a nezištnou přihrávkou vybídl ke skórování Rubeše, kterému ale zablokoval vracející se  obránce hůl.

Efektivní zákrok lapačkou předvedl Petrásek v 50. minutě. Hašek nahazoval na volného Nováka. Ten pouze nastavil hůl a usměrnil puk do pravého růžku, tam se však zjevila rukavice ústeckého brankáře. Poté se štěstěna ke hráčům Slovanu otočila zády, když Kolářovu střelu od modré tečoval za Petráska  Škop.

„Jsme samozřejmě hodně spokojeni s výsledkem a dá se říct, že i s předvedeným výkonem. Ale hned musím dodat, že to nechceme přeceňovat. Na hráčích soupeře byla patrná velká únava, protože den předtím hráli s Plzní. Myslím, že takhle špatně už Ústí nezahraje," zůstal na zemi jeden z koučů Stadionu Daniel Tvrzník. Toho ale potěšila návštěva. Do Kalich Arény si našlo cestu téměř sedm stovek diváků. „Chtěli bychom jim opravdu moc poděkovat. Přišli i v tomhle počasí a vytvořili parádní atmosféru. Díky."

Stadion Litoměřice – Ústečtí Lvi 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Doležal (Novák), 30. Opava (Čurda), 53. Škop (Kolář) – 1. Přeučil (Budínský, Holomek). Rozhodčí: Vrzáček – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 630.

Litoměřice: Přikryl (30. Lavinger) – Míka, Drábek, Husák, Opava, Kolář, Müller, Smetana, Skřivánek – Brandejský, Brém, Brzobohatý, Čermák, Čurda, Doležal, Hašek, Chabada, Merta, Novák, Racek, Rubeš, Škop. Trenér: Tvrzník.

Ústečtí Lvi: Dlouhý (30. Petrásek) – Grin, Sklenička, Vobořil, Holomek, Brož, Pour, Procházka, Černý – Kloz, Havlíček, Rod, Budínský, Alinč, Přeučil, Vávra, Dostálek, Pořický, Kuchynka, Meidl, Boháč. Trenér: Šindel.

Autoři: Ladislav Pokorný, Alexandr Stys