Zápas v Jihlavě hokejisté Stadionu nezvládli, už dnes ale mohou vše napravit. Vlastně musí, domácí zápas se Slavií je jedním z klíčových ve vyrovnané bitvě o play-off. V Kalich aréně se začíná v 18.00.

Zápas v Jihlavě načali kališníci špatně, už po první periodě prohrávali 0:3 a zlepšení nepřišlo ani v prostřední části. Ve 33. minutě střídal brankáře Krále Michajlov, to už Dukla vedla 5:0. Debakl zmírnili až v závěru druhé třetiny Korkiakoski a Jirásek, v posledním dějství už branka nepadla, Litoměřice tak odjely z Vysočiny s nepořízenou a v tabulce klesly na 8. místo.

Na tříbodový dostřel ale stále mají pátý Přerov, ovšem o pouhé dva body zpět se do elitní osmičky dere ambiciózní Frýdek-Místek. Litoměřický celek má ale oproti všem soupeřům o zápas méně, na některé soupeře má k dobru dokonce dva duely.

„Zápas byl pro nás velmi těžký. Jihlava byla celé utkání suverénně lepší,“ načal strohé hodnocení duelu v Jihlavě litoměřický kouč David Bruk. „Hodně nám utekla v první třetině a pak už jsme neměli vůbec sílu ani zkušenost s utkáním něco udělat,“ dodal zkoušeně.

KLÍČOVÁ DOMÁCÍ BITVA

„ Slavia už je asi bez nějakých reálných ambicí na vyřazovací boje, o to uvolněněji ale může hrát,“ varoval před utkáním druhý z trenérů Daniel Tvrzník. „Pro nás je to strašně důležité utkání, které musíme zvládnout hlavně v hlavách,“ dodal. „Já věřím, že ačkoliv máme mladé mužstvo, tak se s tím kluci popasují a podaří se nám uspět za tři body.V posledních kolech nás čeká strašně těžký los, takže musíme doma bodovat naplno, pokud chceme udržet reálnou šanci na play-off.“

Kromě duelu se Slavií vyzvou Litoměřice v domácím prostředí ještě České Budějovice, které bojují o druhou příčku, a také beznadějně poslední Kadaň, což bude snad jediný z lehčích soupeřů. K venkovním zápasům pocestují do Vsetína, Přerova, Prostějova a na Kladno, což jsou všechno týmy z elitní šestky. Domácí duel se Slavií je tak opravdu klíčový.