Oběma celkům šlo v utkání o hodně, pohybují se na hranici play-off a skupiny o udržení. Na nasazení to bylo znát. Nechyběly tvrdé souboje, ale k vidění bylo také spoustu gólových šancí. Do první vážnější se dostal Meidl, který vystihl rozehrávku Tůmy, ale neudržel kotouč na holi a Přikryla nakonec neohrozil.

Domácí byli efektivnější. Jan Bojer našel na modré Drábka a ihned se přesunul před Suchana, kde tečoval střelu svého spoluhráče mimo dosah brankáře Rebelů. Domácí tak šli do vedení a mohli hrát ve větším klidu. Ten však málem brzy narušil Semorád, jenž mohl využít Přikrylův výlet za kotoučem, ale domácí gólman se včas vrátil mezi tři tyče a střelu hostujícího hráče zlikvidoval.

V polovině prvního dějství měli Rebelové výhodu dvojnásobné početní převahy. Na trestné seděli Drábek s Haškem a hosté se dostali k několika šancím. Tu nejvážnější si připsal Zohorna, když se dostal k několika dorážkám z bezprostřední blízkosti, pokaždé však jeho snaha skončila na výstroji domácího brankáře.

Po přestávce svůj tým naopak zachraňoval od nejhoršího Jaroslav Suchan. Na ledě byla v tu chvíli Šináglova formace a právě její vůdce byl v centru všeho dění. V první šanci na domácího forvarda zívala téměř prázdná branka, pouze pravá paže hostujícího gólmana ležela v brankovišti, avšak právě Suchanova pravice zastavila Šináglovu přízemní střelu. O několik okamžiků později měl puk na holi opět hbitý litoměřický útočník a zpoza branky přihrával mezi kruhy na zcela volného Evana. Suchan však do kombinace vložil svou širokou brankářskou hůl a znovu překazil akci Litoměřických.

Že štěstí přeje připraveným se potvrdilo krátce před polovinou střetnutí. Mimo brankáře Rebelů byla totiž pro hosty dobře postavena také branková konstrukce, kterou orazítkoval pokus Marka Loskota. Uplynula půlhodina hry a před Přikrylem se znovu objevil osamocený hráč hostí. Polodna však nezpracoval v nadějné střelecké pozici puk a celá akce tím také skončila. Gengel našel při jednom z protiútoků Litoměřic Martina Nováka, který mířil sám na Suchana. Domácí forvard se odhodlal k bekhendové kličce, ale narazil na připravenou vyrážečku gólmana hostí.

Utkání bylo před závěrečnou dvacetiminutovkou stále otevřené. Třetí dějství přineslo střeleckou převahu Rebelů, kteří Stadion přestříleli v poměru 9:16. Stadion se častěji dostával k dorážkám před Suchanem. Tůma s Loskotem využívali toho, že Suchan několikrát neudržel rány Dudáše od modré a v okolí havlíčkobrodského brankoviště několikrát zahrozili. Ani jeden z nich se však za aktivitu před brankou soupeře nedočkal gólové odměny.

Přesně 1 270 diváků v Kalich Areně se dočkalo také jednoho pěstního souboje. Před domácí brankou svedli svůj boj Holomek a Štěpánek. Po této ostřejší výměně názorů se však obě mužstva znovu soustředila na hru a k vidění bylo drama až do závěrečné sirény. Přikryl s vydatnou podporou své obrany dokázal všem útokům Rebelů odolat a byl na nejlepší cestě k prodloužení své neprůstřelnosti na 160 minut hry.

Necelé dvě minuty před koncem duelu musel předvést zákrok proti Semorádovi. Hostující útočník se dostal k vyraženému puku na hranici brankoviště a okamžitě vypálil. Trefil však pouze střed branky a tím i domácího muže s maskou. Zbylé okamžiky třetího dějství drželi Severočeši puk na útočné polovině a Havlíčkobrodští neměli ani možnost zkusit závěrečnou hru bez brankáře. Stadion tak udržel nejtěsnější možné vedení a tři body zůstaly v Kalich Areně.

Stadion Litoměřice - Havlíčkův Brod 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Bojer (Drábek, Šinágl). Rozhodčí: Pavlovič - Flegl, Zíka. Vyloučení: 8:9, navíc Dudáš a Hašek (LTM) OT za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 270. Střely na branku: 39:33.

HC Stadion Litoměřice:
Přikryl (Sklíba) - Boháč, Kříž, Drábek, Dudáš, Evan, Hora, Martinka, Holomek - Šinágl, Gengel, Belay - Tůma, Zavřel, Bojer - Slížek, Kafan, Horčička - Hašek, Loskot, Novák.

HC Rebel Havlíčkův Brod:
Suchan (Opršál) - Knesl, Morava, Protivný, Jelínek, Blažek, Pavlík, Ostrčil - Zábranský, Polodna, Švaňhal - Vondráček, Zohorna, Semorád - Wasserbauer, Meidl, Rytnauer - Štěpánek, Musil, Kostourek.

Ohlasy trenérů:

Karel Dvořák – trenér HC Rebel Havlíčkův Brod

Výsledek 1:0 je pro nás hrozný, dá se říct že rozhodla první třetina, kde jsme měli převahu, ale hokej se hraje na góly. Nám to střelecky nejde, trápíme se, a zápas dopadl tak, jak dopadl. Drží nás brankář, my teď hodně branek nedostáváme, spíše žádné branky nedáváme. Chceme se udržet v první osmičce, kam patříme. Bohužel nám chybí ztracené body s Mostem, tyhle poslední zápasy jsou a budou na krev. Čeká nás derby s Třebíčí, která teď má dobrou formu.

Jindřich Setikovský – trenér HC Stadion Litoměřice

Na obou mužstvech bylo vidět, že tento zápas je velice důležitý, že ten kdo bude mít tři body se opticky přiblíží play-off. V první třetině byli lepší hosté, ale od druhé třetiny jsme byli lepší my a tam jim to vychytal Suchan. Bylo vidět, že oboustranně je to upracovaný hokej, Dali jsme první gól, ve druhé třetině jsme měli více šancí, které jsme neproměnili. V poslední části soupeř ani neměl tolik šanci, tak dá se říct, že jsme ten zápas nějak uhráli silou vůle. Teď nás čeká těžký los, takže musíme pořád bojovat.

Michal Sabó, Radim Tuček