Je to možná poslední šance vidět na ledě ústeckou ikonu Jaroslava Roubíka a dlouholetého brankáře Slovanu Martina Volkeho. Oba před touto sezónou ukončili svou aktivní kariéru. Volke trénuje v Ústí brankáře, Roubík stojí na střídačce jako asistent Tomáše Mareše. Konec obou však přišel tak náhle, že klub se s nimi nestihl řádně rozloučit.

To se změní nyní. Už na podzim Slovan avizoval, že ve druhé polovině sezóny má v plánu rozlučkový exhibiční zápas. Ten se uskuteční 9. února od 14.30 na zimním stadionu v Ústí nad Labem.

LEGENDY SLOVANU KAM SE PODÍVÁŠ

Pro fanoušky ústeckého hokeje půjde o opravdový svátek. Na jedné straně nastoupí tým HC 4177, tedy výběr Roubíka s Volkem. "Tým bude mít speciální žluté dresy v edici mistrovských zápasů A mužstva, ale místo znaku Slovanu bude podobizna obou loučících se hráčů. Účast v tomto týmu přislíbili např. Ondřej Pavelec, Antonín Melka, David Pojkar, Martin Koudelka, Martin Vágner, Ladislav Gengel, Jan Kloz, David Tůma či Jan Klobouček. Na lavičce budou stát Miroslav Mach, Tomáš Mareš a Lukáš Poživil," láká klub na svém webu.

Na druhé straně nastoupí tým bývalých hráčů Slovanu s názvem HC Slovan Garda. Tým bude mít modré retro dresy z 80. let. Za tento tým nastoupí např. Martin Štěpánek, Antonín Hanzl, Michal Hnízdo, Martin Trončinský, Jiří Cícha, Martin Morvay a spousta dalších. Trenéry budou Radomír Mikeš, k ruce mu budou Jan Kaltenbock a Jaroslav Holmann.

Zápas se bude hrát 3 x 15 čistého času, přestávky potrvají 15 min. Nájezdy před druhou třetinou se započítávají do celkového skóre. Vstupné a permanentky se řídí pravidly dle ceníku mistrovského zápasu, permanentkáři tak mají vstup zdarma.

Program akce:
14:30 Slavnostní nástup obou mužstvem
14:40 Rozloučení s kariérou J. Roubíka a M. Volkeho za účasti nejbližší jejich rodiny
14:45 První třetina zápasu
15:20 Přestávka
15:35 Vyřazení dresu J. Roubíka ze série HC Slovan
15:40 Nájezdy obou mužstev
15:50 Druhá třetina zápasu
16:15 Přestávka
16:30 Uvedení J. Roubíka a M. Volkeho do síně slávy HC Slovan
16:35 Nájezdy J.Roubíka na M. Volkeho
16:40 Třetí třetina zápasů
17:05 Konec zápasu, rozloučení s J. Roubíkem a M. Volkem