Právě zkušený útočník je nejzvučnější posilou, která vcelku mladému výběru trenérů Daniela Tvrzníka a Davida Bruka přijde vhod. "Je to vítaná posila, on zná nás, my známe jeho, a já věřím, že u nás naváže na loňské představení, kdy byl nejlepším střelcem ročníku," řekl Tvrzník, jenž hned na pondělním tréninku zařadil staronovou tvář do lajny k Procházkovi s Válkem.

Kadlec se do Litoměřic vrací po bezmála roční přestávce, kdy po předčasném konci loňské sezóny kvůli pandemii koronaviru odešel hledat novou výzvu do Sokolova. Tam se mu však nepodařilo navázat na loňskou střeleckou formu, v 18 zápasech si připsal pouhých pět branek a 14 asistencí. Připsal si však pět extraligových zápasů za nedaleké Karlovy Vary.

SEDM NOVICŮ V PROJEKTU DUKLA

Kádr Stadionu rozšíří také další sedmička mladíků, kteří se zapojí do projektu Dukla. V rámci přípravy na MS do 18 let budou s Litoměřicemi trénovat útočníci Matyáš Šapovaliv, Marek Brada, Marek Slavík a David Skuhrovec, a také obránci Tomáš Tomek a David Špaček a brankář David Čermák.

Všech sedm mládežnických reprezentantů je v Litoměřicích především díky kvalitní přípravě na blížící se šampionát, neboť mládežnické soutěže jsou kvůli koronaviru zastavené. "Někteří z nich se určitě na mistrovství podívají, je pro ně určitě plus, že mohou být v kvalitním tréninku. Nevylučujeme ani, že se objeví v nějakém zápase. Někteří kluci z osmnáctky, které tu máme už déle, už svou příležitost dostali," vypočítal pozitiva pro nové mladíky Tvrzník.

"Přestupní období skončilo a stát se může cokoliv. Stále hrozí covid, někdo může onemocnět, zranit se, takže je potřeba mít kádr před play-off dostatečně široký," doplnil také výhody pro litoměřický klub. „Tito hráči jsou členy širšího kádru reprezentační osmnáctky a přicházejí k nám především proto, aby se připravovali na šampionát této kategorie. Zatím s námi budou jen trénovat, ale pokud se nám jejich výkonnost bude líbit, je možné, že je postavíme i do nějakého zápasu,“ potvrdil fakt, že by se mohli zapojit i do zápasového vytížení sportovní manažer klubu Miroslav Přerost.

Posledním jménem je další Martin Havelka, jenž patří Litvínovu a u kališníků se má rozehrát po zranění. Dvaadvacetiletý útočník už v Litoměřicích v minulosti působil, během tří let zde odehrál více než stovku zápasů.