Do týmu, který má letos jasný cíl v podobě postupu do play off, přichází posila Kurt Kauschitz. Ten kromě postu hokejového útočníka bude u A týmu Draků plnit úlohu marketingového manažera. Do přípravy se zapojí od 13. srpna, kdy jdou Draci na led.

Jak došlo k vašemu bílinskému angažmá?

Došlo k tomu tak, že jsem se v Litoměřicích potkal s Honzou Zemanem. Ten mě následně oslovil, zda bych neměl chuť si znovu zahrát hokej. Já na to kývl. Zároveň jsem byl osloven, zda bych týmu nepomohl i v pozici marketingu.

Co bude vaše práce marketingového manažera obnášet?

Chtěl bych využít svých bohatých kontaktů v hokejové oblasti a pevně věřím, že budu pro Bílinu přínosem. Navíc mám i řadu kontaktů na hráče, které bych mohl oslovit.

Co v současné době děláte?

S hokejem v Litoměřicích jsem skončil v říjnu 2011. Měl jsem zdravotní problémy. Nyní mám v Litoměřicích masérský salón a zároveň zde trénuji mladší dorost a pátou třídu.

V I. lize toho máte hodně odehráno. Vidíte velký rozdíl mezi I. a II. ligou?

Tak ten rozdíl zase není tak velký. Samozřejmě, že záleží na týmu, proti kterému hrajete. Já mám třeba špatné zkušenosti s hráčem Kuklou ze Sokolova, který je vyloženě zákeřný a hokej hraje jenom proto, aby někoho zranil. Jak v první, tak i ve druhé lize jsou k vidění velice atraktivní zápasy, kdy se hráči zajímají pouze o kvalitu hry.

Jak pro vás bude vše nyní časově náročné? Pracovat v Litoměřicích a zároveň v Bílině.

Jsem přesvědčený, že to půjde. Jak jsem říkal, trénuji i mládež, ale pro Bílinu se budu snažit odvést maximum jak na ledě, tak i v pozici marketingu.