O titul si to totiž ve finálovém turnaji rozdají čtyři týmy, které prošly náročnými vyřazovacími boji. Představí se HC Sparta Praha, HC Vítkovice, HC Oceláři Třinec a HC Plzeň.

Výsledky vyřazovacích bojů:
Třinec – Mladá Boleslav 3:0 na zápasy, Hradec Králové 3:2.
Plzeň – Zlín 3:0 na zápasy, Slavia 3:1.
Sparta – Karlovy Vary 3:0, Jihlava 3:0.
Vítkovice – Pardubice 3:0, Chomutov 3:1.

Letošní sezóna přinesla do juniorské extraligy několik změn a novinek. Jednou z nich je mimo jiné i skutečnost, že se o vítězi soutěže rozhodne právě až v turnaji. Jeho pořadatelem je Český svaz ledního hokeje a právě litoměřická Kalich Aréna byla zvolena místem uskutečnění této důležité události.

Základní část turnaje proběhne ve dnech 29. – 31. března, kdy se divákům ve vzájemných střetech představí čtyři nejlepší týmy DHL extraligy juniorů. Na programu budou dva zápasy každý den – od 14 a 18 hodin. Apríl pak (kromě žertíků) přinese i vyvrcholení celé akce, kdy se nejprve od 13 hodin rozhodne o tom, kdo získá třetí místo a od 17:30 hodin proběhne finálový zápas.

Ten bude závěrem celého turnaje, tři nejlepší celky následně obdrží medaile a poháry, vítěz získá pohár Karla Guta pro mistra ČR v kategorii juniorů. Kromě toho budou navíc rozdány individuální trofeje.

Nejlepší gólman si odnese cenu Josefa Mikoláše, která je připomínkou legendárního československého brankáře. Nejlepšímu obránci bude náležet cena Karla Rachůnka. Nejlepší útočník získá cenu Josefa Vašíčka a nejlepšímu střelci připadne cena Jana Marka.

Program finále MČR v Kalich Areně

Úterý: 29. 3.: HC Sparta Praha – HC Vítkovice Steel (od 14 hodin), HC Oceláři Třinec – HC Plzeň 1929 (18).
Středa: 30. 3.: HC Vítkovice Steel – HC Plzeň 1929 (14), HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec (18).
Čtvrtek: 31. 3.: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Steel (14), HC Plzeň 1929 – HC Sparta Praha (18).
Pátek: 1. 4.: utkání o třetí místo (13), finále (17:30).